lauantai 1. syyskuuta 2012

"Ken on mun lähimmäiseni?"

Rakas Lähimmäiseni, syyskuu on alkanut, sen kokee ulko-ovella harmaana kosteutena. Tekee mieli kietoutua pehmeään shaaliin lukulampun alle. Huomaan, että huomenna on lähmmäisen sunnuntai. Kaikkivaltias Jumala siunatkoon Sinua, Lähimmäiseni. Isän edessä me olemme kaikki yhtä perhettä. Hän pitää meistä huolen. Jos meiltä jotain puuttuu, anotaan sitä Isältä, Jumalalta, Jeesuksen nimessä!

Kansallisrunoilijamme Johan Ludvik Runeberg on miettinyt suhdetta lähimmäiseen. Hän on tehnyt virsikirjaamme virren 431 jo vuonna1857.
Laulatko sen kanssani: "Ken on mun lähimmäiseni ja ketä eläissäni myös minun tulee rakastaa kuin omaa itseäni? Vain isäni tai äitini tai veljeni, sisareni tai parhain ystäväni? Oi, Herra, Kaikki päällä maan loit lähimmäisiksemme, myös kieleltään ja uskoltaan niin vieraat toisillemme. Kun sinulta saa hoivansa myös kaukainen maa, kansa sen, niin ketään torju emme. On suurin voima rakkaus, se toimii, kestää, voittaa, ja niin kuin päivän kirkkaus se sydämiimme koittaa. Vaan tuomion se alla on , ken vastuutaan ei tunnekaan, vaan itseään vain hoitaa.

Kun kuolit kaikkein puolesta, oi Jeesus, ristin päällä, suo meidän nähdä rakkaina myös vihamiehet täällä. Ja alttiina suo palvella niin omia kuin vieraita mielellä lämpimällä. Suo kovuuteni anteeksi, oi rakas Jeesukseni, ja armollasi uudeksi luo kylmä sydämeni. Se lämmitä ja pehmitä, niin avoin se taas kaikille on lähimmäisilleni."

Rakas Jumala, kuule meitä, kun yhdymme tämän virren rukoukseen tänä aamuna, 1.9.2012, rakkaudella Mummi.

3 kommenttia:

pau kirjoitti...

Kiitos rukouksistasi; ensimmäinen päivä kahdestaan lapsosen kanssa on mennyt mainiosti.
On hyvä saada etäisyyttä välillä tavanomaiseen päivärytmiinsä ja muihinkin asioihin. Lapsen kanssa on pakko keskittyä vain häneen, kun on pienestä lapsesta kysymys.

Sinua siunaten ja cd:tä innolla odottaen ;)

mummi kirjoitti...

Rakas Paula, eikö olekin ihmeellinen asia ensimmäinen lapsenlapsi. Yksi Jumalan suurista lahjoista! Onnea! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas, uusi ystäväni, Liu, tervetuloa lukijoitteni joukkoon! Herra siunatkoon Sinua! Mummi