sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kaikkien äitien päivä.



Äitienpäivän aamu, keväinen sunnuntai avautuu minulle aurinkoisena ja hiljaisena. Kello on kuusi, katselen ikkunasta ja näen, että Luoja on luonut uutta! Iso mätäs valkovuokkoja odottaa lämpöä, että voisi avata vielä nukkuvat kukkansa loistamaan. Rohkeasti turvonneet mustikkapensaan silmut odottavat lämpöä, että kukat voisivat avautua pölyttäjille. Syreenipensas vihertää jo, samoin kauempana olevat lepät ja vaahterat.

Istun amerikantuolissani ( maksoi melkein Amerikanmatkan!), ja juon aamukahviani hiljaisuudessa. Muistelen äitienpäiviä, jotka olivat täynnä elämää, jolloin kolme poikaa ja isä vispasivat kermaa kakun päälle yleiskoneella ja yrittivät olla hiljaa, ettei äiti heräisi:

"Kun vanhaksi elää ja ikää karttuu, niin paljon hyviä muistoja tarttuu mielen sopukoihin. Yksi parhaista muistoista on se aamu, kun pojat äitiä kiittää ja äidillä iloa riittää. Se on äitienpäivä, se päivä keväinen, ja sinivuokot kukkii, aina muistan sen. Se tunnelma keittiössa äidin mieltä kutkuttaa, kun kolme poikaa ja isä kakun kimpussa ahertaa. Kuopus tavan takaa oven raosta kurkistaa ja kuiskaa: "Vielä se makaa, olkaa hiljempaa!" Yleiskone pauhaa, kermavaahtoa valmistaa, jonka maailman ihanin kakku peitteeksensä saa. Sitten kun pöytä on valmis ja kortit paikallaan, tulee kaikkein rakkain kuoro äidille laulamaan. On ilo ja onni läsnä, kun äitiä halataan. Hyviä muistoja tässä mielihin ladataan."

Äitinä oleminen ei ole helppo tehtävä. Paljon tuli tehtyä virheitä, pikaistuksissa, kiireessä, kasvatuksen nimissä. Herra näki sen kaiken. Mutta niin kaukana, kuin itä on lännestä, niin kauaksi Jeesus siirtää meidän rikkomuksemme. Hän armahtaa meitä äitejäkin joka päivä, Pyhän nimensä ja ristinkuolemansa tähden. Otetaan vastaan täysi armo Jeesukselta, Kristukselta ja eletään Hänen vapaudessaan!

"Vanha äiti, mummi jo. Sisällä on aurinko, ilo Luojan luomistyöstä, jossa saanut olla myötä. Lasten perheet, lastenlapset, päivittäin vie Isän eteen. Luottaa Pyhään kasteveteen, että Herra huolen kantaa. rakkaimmille rauhan antaa."

Tänä aamuna, 12.5.2013, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Hyvää Äitienpäivää Mummille.
Minä mummi olen sitä myös saanut viettää. Erikoispaljon olen virheitä tehnyt ja paljon rukoillut, että saisin ne anteeksi ja että lasten saamat vauriot Pyhä Jumala ja Jeesus ne korjaa!! Kirsti2

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti2, ei kukaan ole selvinnyt virheittä tästä elämästä, paitsi Jeesus. Hän, Vapahtajamme on tullut armahtajaksemme, että saamme vapautuksen synneistämme ja virheistämme. Otetaan se vastaan ja eletään Isän lapsina. Kiitetään! Mummi