keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Isä meidän.

Toivotan Sinulle iloista Vapunpäivää! Toivotaan, että sää suosii, sillä kaikki kynnelle kykenevät lähtevät ulos marssimaan siitä ilosta, että Vappu tuo kesän! Puetaan kuitenkin lämpimästi, sillä yleensä Vappuna tuulee!

Minun mieleni tekee aloittaa tämä päivä sillä rukouksella, jonka Jeesus meille opetti. Rukoile kanssani, sillä se yhdistää meidät: "Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Jeesus on palastanut meidät ja yhdistänyt meidät Isään. Meillä kaikilla on yhteinen, rakastava, meitä kuuleva Isä taivaissa, siksi me saamme puhutella Häntä: "Isä meidän". Jeesus haluaa meidän yhtyvän pyyntörukouksiin: pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, koska Jeesus tietää, että Jumalan on valtakunta, voima ja kunnia iankaikkisesti. Miellä on rauha Jumalan kanssa, kun me kaikesta sydämestämme tätä pyydämme, ja uskomme itsemme iankaikkisen Isän käteen.

Kerran kuulin jonkun sanovan, että hän ei uskalla rukoilla: "tapahtukoon sinun tahtosi", koska hän pelkää, että jotain pahaa tapahtuu. Tämä henkilö ei tuntenut Jumalaa. Hän piti elämänsä omissa käsissään. Hän ei tiennyt, että Jumalalta kaiken saamme.

Me tarvitsemme jokapäiväisen leivän elääksemme. Isältä sen saamme! Hän siunaa meille myös Sanan, koska emme elä ainoastaan leivästä. Synti erottaa meidät Jumalasta. Jeesuksen anteeksiantamusta tarvitsemme joka päivä, että saamme rauhan sydämeen ja meillä on rauha Jumalan kanssa. Yhtä tärkeää on on antaa anteeksi meitä vastaan rikkoneille, sillä katkeruus myrkyttää sydämen. Iankaikkinen Isä pitää meistä huolen, armahtaa ja varjelee kiusauksista. Isälle osoitamme rukouksemme, Häntä kiitämme kaikesta, myös tästä Jeesuksen opettamasta rukouksesta!

Tänä aamuna, 1.5.2013, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: