keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mikä, Pyhä Henki?

Rakas Lähimmäiseni, haluaisin keskustella kanssasi Pyhästä Hengestä! Pari päivää sitten elimme helluntaita, jolloin kuulimme, että Jeesus lähetti lupaamansa Pyhän Hengen, Jumalan kolmannen persoonan: "Tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.  Apt.2:1-12. Viimeinen lause kertoo, että kaikki ihmettelivät:" Mitä tämä mahtaakaan olla?"

Jokaisen Jeesuksen lunastaman Jumalan lapsen sydämessä asuu Pyhä Henki. Tunnistatko Sinä Pyhän Hengen työn itsessäsi? Joh. 14.26 sanoo: "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut." Aina, kun luemme Raamattua, Pyhä Henki on kanssamme.

Pyhä Henki pitää omantunnon hereillä. Jos sanomme pahasti lähimmäiselle, Pyhä Henki kehottaa anteksipyyntöön. Pyhä Henki johdattaa päivittäin. Yllättäin kohtaamme ihmisen, jota olimme toivoneet näkevämme.  Pyhä Henki kehottaa rukoukseen jonkin ajankohtaisen asian puolesta. Joku ystävä rukoilee puolestasi, vaikkei tiedäkään vaikeuksistasi. Pyhä Henki täyttää ilolla niin, että on pakko kiittää ja ylistää hyvää Jumalaa!

Rakas Isä, Sinä olet valmistanut meille ihmeellisen lapseuden, me emme voi siitä kyllin kiittää. Se on lahja, joka ylittää ymmärryksen. Poikasi Jeesus tuli maailmaan ja valmisti meille lapseutemme Golgatan ristillä. Pyhä Henki tuli puolustajaksi ja ohjaajaksi jokaiseen päiväämme. Sinä, isä pidät lapsistasi huolen ja rakastat! Eilenkin kaaduin pahasti, mutta Sinä varjelit! Ole ylistetty, Kolmiyhteinen Jumala!

Tänä aamuna, 22.5.2013, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

Ilahduin heti aamulla tämänpäiväisestä tekstistäsi. Kirjoitit että "Pyhä Henki pitää omantunnon hereillä. Jos sanomme pahasti lähimmäiselle, Pyhä Henki kehottaa anteksipyyntöön."
En ole tullut ajatelleeksi asiaa tuolla tavalla.
Tulin tosi iloiseksi, kun tajusin Pyhän hengen tekevän työtään tuollakin tavalla.
Mummi, kirjoituksiasi tarvitaan!
Jatka ihmeessä, mikäli vain jaksat.

mummi kirjoitti...

Rakas Rosina, kiitos kannustuksesta. Aina kirjoitan, kun Pyhä Henki kehottaa sen tekemään. Iloitaan siitä huolenpidosta! Mummi