perjantai 3. toukokuuta 2013

Verrattomalla tiellä.

Rakas Lähimmäiseni, illalla otin yhden kolmestakymmenestäkahdesta päiväkirjastani ja luin sen kannesta kanteen. Meni aamuyölle. Monenlaisia muistoja tuli ajasta, jolloin elimme vielä Lähimmäiskoti-yhteydessä. Sinulle, rakas lukijani kirjaan alkusanat lähimmäis-illasta. Vuosi oli silloin 1998:

"Rakas ystävä, koska näit viimeksi painajaisunta? Minä sain painajaisunen kyseltyäni Isältä eilen illalla, aihetta tähän iltaan. Unessa iloitsin työkutsusta Keskussairaalaan ja puolijuoksua riensin kumisaappaissani työpaikalle. Tulin tuttuun pukeutumistilaan, jossa sonnustaudutiin työasuihin. Paikalla oli tuntemattomia ihmisiä. Kun kyselin saisinko työasua lainaaksi, kukaan ei halunnut antaa. Menin toiselle osastolle. Siellä oli tuttu hoitaja, mutta hän oli laihtunut niin, ettei puku mahtunut minulle. Oli tuskallista seista siinä kumisaappaissa ja todeta, että työn pitäisi alkaa, mutta ei ole valkoista työasua!

Herättyäni ajattelin, että näin käy silloinkin, kun ollaan pyrkimässä Karitsan häihin. Jos ei ole omaa hääpukua, tai jos ei ole öljyä astiassa silloin kun yljän ääni kuuluu, ei ole asiaa häähuoneeseen. Tulee tuskallinen olo.

Jeesus käytti kolme vuotta elämästään kertomalla meille mitä varten me elämme. Hän näytti esimerkillään meille tien, verrattoman tien, jota kulkien pääsemme perille. Hän itse on tie! Hän antoi henkensä meidän edestämme ja tulee Pyhän Hengen kanssa meihin asumaan että opimme tuntemaan Isän. Hyvä Jumala on antanut meille elämän sitä varten, että eläisimme Hänen yhteydessään. "Käsi aurassa, sydän taivaassa". Tänäkin päivänä Jeesus kutsuu taivastielle, joka johtaa Karitsan häihin. Jeesus antaa öljyn ja valkean puvun.

Ihminen, joka on uppuotunut kokonaan tämän maailman antiin, ei kuule Jeesuksen kutsua. Totuuden eteen hän joutuu silloin, kun hänelle sanotaan: "Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi otataan sinulta pois!" Ihminen herää tosi tuskalliseen todellisuuteen. Aika loppui kesken!

Sinulla ja minulla, jotka vielä elämme, on mahdollisuus vastata Jeeuksen kutsuun. Saamme oppia tuntemaan oikean, rakastavan Isämme, joka on odottanut meitä yhteyteensä. Isä kuulee meitä ja vastaa meille. Saamme tuntea Jeesuksen armon, kun Hän ottaa pois syntimme ja antaa tilalle rauhan, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi. Isä antaa meille kaiken, mitä tarvitsemme. Hän ruokkii sanallaan ja sakramenteillaan. Hän kutsuu meidät taivaan kotiin tämän elämän jälkeen. Jos tänään kuulet Jeesuksen kutsun, tule, niin rukoilemme puolestasi ja kerromme lisää taivas-tiestä."

Aamuyöstä, 3.5.2013, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: