tiistai 13. elokuuta 2013

Hoidetaan itseämme.

Hip, huraa! Moninkertainen kiitos Vaasan kaupungille, kun se kutsuu meitä hyvään jumppaan kerran viikossa! Se virkistää ja virittää meidät iäkkäät ihmiset hoitamaan kuntoamme. Horjuvat jalkamme saavat tarvitsemansa puhdin takaisin, sillä kesälomalla laiska mummi jätti usein jumpan väliin.

Haluan tänään muistuttaa Sinua, rakas Lähimmäiseni, että henkikultamme asuu rappeutuvassa ruumiissa. Minä sen tiedän, kun ikää on karttunut! Sinä saatat olla vielä nuori, etkä tiedä, miten paljon kuntoutuksella voit vaikuttaa vointiisi. On viisautta kuntoilla! Minä en ymmärtänyt sitä, mutta nyt tiedän, että jumppatunti tuo monenlaista apua: Verenkierto elpyy. Lihasvoima kasvaa: on ilo huomata, että laitteissa vastusta voi lisätä jumppakertojen myötä. Ja tasapaino lisääntyy! Painonpudotus on myös viisautta. Poikani haastoi paastoamaan kaksi kertaa viikossa. (500 kalorin päivät). Paino putoaa hitaasti, mutta varmasti! Paljon voimme tehdä, että jaksamme paremmin!

Hoidetaan Pyhän Hengen temppeliä! Päivän sana Sanan ajassa: "Halveksiessaan viisautta he eivät oppineet tuntemaan hyvyyttä." Viis. 10:8. Eilisen sana: "Kuka ymmärtäisi sinun tahtoasi, ellet olisi antanut viisauttasi ja lähettänyt Pyhää Henkeäsi korkeuksista?" Viis.9:17. Jumalalta on kaikki viisaus! Jumalalta voimme rukoilla viisautta omaankin elämäämme.

Kiitos, rakas Jumala, että Sinä olet kaiken "taiten" luonut! Ihmeellisimmän luomuksesi Sinä olet meidän hoitoomme uskonut Pyhän Hengen temppeliksi! Auta meitä hoitamaan itseämme oikein! Opeta meitä syömään oikein. Muistuta meitä liikunnasta. Muistuta meitä, että Sinun Sanastasi elämä lähtee. Opeta meitä etsimään kasvojasi, Pyhä, Kaikkivaltias Jumala! Kiitos, että olet joka päivä läsnä elämässämme! Aamen.

Tänä aamuna, 13.8.2013, rakkaudella Mummi.


5 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Kiitos muistutuksestasi kunnon hoitamiseen! Se on kyllä tärkeää. Lepokin on tärkeää. Sitä tuli viime yönä liian vähän, kun mielessä pyöri monenlaisia ajatuksia. Ne eivät olleet huolia, vaan muuten vain järjestettäviä asioita.

Siunausta tähän päivääsi ja myös painonpudotukseen! Minulta on 300 gramman päästä pudonnut 10 kg viime marraskuun puolivälin jälkeen. Hevosille pitää ostaa aina välillä suolakiviä. Ne ovat noin 20 cm kanttiinsa olevia kuutioita, jotka painavat 10 kg/ kpl. Sellaisen raahaaminen hevosten ulottuville on tosi hankalaa. Ja sellaista "suolakiveä" olen kantanut mukanani joka askeleella. Onhan sitä tosin vieläkin päästävä eroon lähes kahdesta "suolakivestä", mutta askel kerrallaan.

mummi kirjoitti...

Älä, rakas Runoystävä, puhu 10 kg suolakivestä, kunhan saisi edes kahden kilon Anni Helenapussin verran pois! Mummi.

Runoystävä kirjoitti...

Juu, niinhän se on, että voipaketin verran pois saaminen on jo aika mukavaa. Jatketaan harjoituksia niitä meidän ohjeita sopivasti soveltaen.

Nyt jatketaan nukkumisharjoituksia hyvän talli-illan jälkeen. Katso facebookista sivua "Gospel Riders Lahti". Laitoin sinne kuvia kotimatkan upeasta taivaasta.

Hyvää yötä!

sylvi kirjoitti...

Liikunta on terveellistä.
Hyvä on aina välillä muistuttaa.

Heeka kirjoitti...

Ihana mummi. Kiitos!