maanantai 5. elokuuta 2013

Isän huolenpito.


Rakas Lähimmäiseni, omassa sängyssä puoli kahdeksaan! Hyvä oli sänky hotellissakin, vaan eipä nukuttanut näin pitkään. Viikonlopun olen viettänyt iloisia syntymäpäiviä omien rakkaitteni ja vilkkaiden karjalaisten ystävien seurassa. Kitara soi melkein kaikkien perheenjäsenten käsissä ja hyvä ruoka maistui! Onnea Jouni, viisikymmentä on paras ikä!

Kotona helle oli kypsyttänyt vadelmat. Ystävä toi vielä mustikoitakin, niin että kuningatarsekoitus tuo iloa ja terveyttä ensi talven pakkasaamuihin. Säilötään nyt tätä marjasatoa, parasta terveysravintoa! 100 grammassa marjoja on alle 50 kilokaloria. Minä sen teidän, kun yritän pudottaa painoani. Vajaa 2 kiloa on jo pudonnut!

Elokuussa luvataan vielä helteitä! Toivon, että Sinä, Lähimmäiseni, saat vielä säilöä hellettäkin, minun on istuttava mummonjäähdytyskoneen vierellä, että sydän jaksaisi. Niin erilaisia me olemme, ja saamme olla!

Elämästä, tästä päivästä, ja kaikesta huolenpidosta meidän on syytä kiittää hyvää Jumalaa, siksi haluan laulaa Sinulle virren 426: "Soi kunniaksi Luojan nyt, virsi kiitoksen, tuon kaiken hyvän tuojan ja suojan ainaisen. Hän, Isä, rakkahasti ain vaatii luotujaan, ja kaiken taitavasti hän ohjaa tuolta taivaastaan. Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa ja hyisen hallan häätää ja viljan vartuttaa. Hän onneen meidät ohjaa, myös aikaan vaikeaan. Sen rakkauden pohjaa ken pystyy koskaan tutkimaan. Siis kiitos, Herra taivaan, kun lahjas meille toit ja päivän työhön, vaivaan taas phtaan leivän soit. Suo, että ilomielin myös jaamme leipämme ja sydämin ja kielin sua lakkaamatta kiitämme."

Tänä aamuna, 5.8.2013, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

pau kirjoitti...

Kiitos vihkivirtemme sanoista, mummi!

Kiva, että olet saanut marjoja sinäkin. Ja helle kyllä helpottaa, elokuun yöt ovat jo pimeät ja viileämmät kuin viime kuussa.

Hyvää Jumalaa kaikesta kiittäen!

mummi kirjoitti...

Pau-rakas, kiitän marjoista! Uskon, että mustikat auttavat vanhoja silmiä näkemään vielä pitkään, jos elonpäiviä annetaan! Marjaisaa syksyä , iloitsen Sinusta!