sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Jumalan huolenpito.

Rakas Lähimmäiseni, kun heräsin tämän lepopäivän aamuun tv7:ssa oli menossa Dietrich Bonhoefferistä kertova dogumentti. Ensimmäinen kuulemani sana oli kallis armo! "Koskaan ei saa julistaa halpaa armoa!" Armossa on aina kysymys syntien antaaksisaamisesta, meidän pelastuksestamme. Jumalalle se on maksanut Hänen rakkaan Poikansa hengen. Meillä on kalliisti ostettu armo!

Katsoin loppuun saakka tuon ohjelman. Mitä kauheuksia 1940-luvun ihmiset joutuivatkaan Hitlerin kynsissä kärsimään. Miksi Hitler oli sellainen kuin oli? Miksi kansa myöntyi hänen oikkuihinsa ja tuhosi israelilaisia nousematta vastarintaan? Miksi Jumalan kansa oli vihan kohde? Kärsimykset olivat hirmuisia. Kuitenkin Jumala oli läsnä! Hän vahvisti omiaan ja auttoi uskovia tukemaan toisiaan ja etsimään ulospääsyä ahdingosta. Uskossa kuolleet pääsivät iankaikkiseen elämään!

Pappi Bonhoeffer tiesi, kuinka kallis ja voimallinen Jeesuksen armo on. Hän eli todeksi Jumalan lapseutta ja armon tuomaa rauhaa, ja toimi sen mukaan. Hän vahvisti sisariaan ja veljiään ja korosti Jeesusta Kristusta    iankaikkisen elämän ja uskon antajana. Hänelle Jumalan huolenpito oli jokapäiväistä leipää! Laulathan kanssani virren 600, jonka  Bonhoeffer kirjoitti vähän ennen kuolemaansa kuolemansellissä:

"Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt. Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käsiin elämämme. Hän itse meille rauhan valmistaa. Suo Herra toivon kynttilöiden loistaa, tyyneksi, lämpimäksi liekki luo. Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo! Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, niin että uuden virren sävelillä kuulemme kansasi jo laulavan. Hyvyyden voiman uskollinen suoja piirittää meitä kuinka käyneekin.Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin."

Tänä aamuna. 8.9.2013, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: