keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Henki palasi Jumalan luo

Rakas Lähimmäiseni, minä näin unta Teuvosta. Hän oli nuori ja terve. Olimme lomamatkalla. Iloitsin unesta. Näen tosi harvoin unia, vai enkö niitä muista? Sinulle toivon tästä päivästä Jumalan siunaamaa kevätpäivää! Kerron Sinulle ystävästä, jolle Jumala antoi uskon Jeesukseen vähän ennen kuin Jeesus haki hänet pois:

”Jumala, riennä minua pelastamaan, riennä minun avukseni, Herra.” Psalmi70:2

Eräs ennestään tuttu mies tuli sädeosastolla luokseni, kun olin jakamassa lääkkeitä. Hän kysyi yllättäen: ”Sanohan, Airi, onko jotain kuoleman jälkeen?” Mietin hetken, mitä käsikirja sallii minun sanoa potilaalle, sitten unohdin muodollisuudet. Todistin vapaasti uskostani ja huomasin heti, että Pyhä Henki teki miehestä veljeni. Hän pyysi saada jotain kirjallisuutta, jotta hän saisi tutustua Jeesukseen. Sanoin, että Raamattu kertoo kaiken Jeesuksesta ja kehotin häntä aloittamaan Johanneksen evankeliumista. Myöhemmin vein hänelle Ulla Christina Sjömanin kirjan ”Lähellä Herraa”. Ystävä hämmästyi suuresti: ”Minähän olen ollut painamassa tätä kirjaa. Olen lukenut sen, mutta se ei tehnyt mitään vaikutusta. Tiesin, että nyt Jumala avaa miehelle kirjan sisällön, kun jätin hänet lukemaan sitä. Lupasin rukoilla hänen puolestaan.
Kului muutama viikko, ennen kuin seuraavan kerran olin töissä osastolla. Tämä mies oli todella kuin veljeni. Hän kyseli avoimesti. Vastasin minkä osasin. Oli Pyhän Hengen yhteys. Kiitin Jumalaa siitä, että, että Hän oli ottanut veljen omakseen.
Kun eräänä päivänä menin töihin ja potilashuoneeseen, näin, että voimat olivat ehtyneet. Mies avasi silmänsä ja liikutti kättään. Tartuin hänen käteensä ja sanoin: ”Jeesus hoitaa Sinua. Ole turvallisella mielellä”. Huomasin, että rinta ei enää kohonnut. Veli oli siirtynyt rajan yli. Pyhä Henki puhui sydämelleni voimallisesti; Herran hoidossa askel täältä ikuisuuteen on huomaamaton ja hauras. Ennen uskoontuloani potilaan kuolema kouraisi aina pahasti sydäntäni. Nyt tunsin riemua siitä, että Jumala hoitaa omiaan. Veljen lähtö oli luonnollinen tapahtuma: entinen jäi, uusi tuli tilalle. Henki palasi Jumalan luo.

”Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen tie totuus ja elämä; ei kukaan tule Isan tykö muutoin kuin minun kauttani:” Joh. 14:6

Tänä aamuna, 16.3.2011, rakkaudella Mummi

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei Mummi
Minä pidän hengellistä kirjoista paljon.
Ja Blogiasi on ilo lukea koska täältä myös saan Jumalan sanaa.
Luetko sinä paljon kirjoja?

sylvi kirjoitti...

Ihanaa että olet olemassa!
ja että uskallat todistaa.
Jumala johdatti sinut tämän potilaan luo ja hän pelastui.
Tällaisia lähimmäisiä me kaikki tarvitsemme.
Kiitos jumalalle!

Terttumarja kirjoitti...

Mukava että näit unta edesmenneestä miehestäsi.
Minä näen aika usein nykyään unia poismenneistä omaisistani, aina hyviä unia.
On antoisaa lukea kokemuksistasi ihmisten kanssa, nytkin kerroit niin lämpimän todistuksen työssäsi sattuneesta kohtaamisesta.
Kiitos.

mummi kirjoitti...

Rakas Jukka-Pekka, olen lukenut aika paljon, mutta nyt vähemmän, kun aikani ei riitä. Vanhana tarvitaan enemmän aikaa kaikkeen elämässä. Raamattua luen eniten. Mummi

mummi kirjoitti...

Sylvi rakas, kiitos siitä, että Jumala johdattaa joskus näin oikea-aikaisesti. Tämä ystävä lähti taivaan kotiin, kun pidin häntä kädestä. Mummi

mummi kirjoitti...

Rosina rakas, kiitos, että elät mukana, se rohkaisee jatkamaan, kun joku saa iloa ja ajattelemisen aihetta näistäkin teksteistä. Ilman Herran kehoitusta, en uskaltaisi näitä kirjoitella. Tämäkin on surutyötä. Mummi