keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

"Jälkijunassa."


Rakas Lähimmäiseni, muistelin pääsiäispyhinä pääni puhki pääsiäisrunoa, jonka sain kauan kauan sitten erääseen seurakuntailtaan Österhankmossa. Silloin en sitä muistanut. Nyt, kun rakkaan yövieraani kanssa, olemme muistelleet kymmenen vuotta sitten kokemiamme asioita, herättää tuo runo minut kello neljä uuteen aamuun. Minun on kirjoitettava se Sinulle nyt heti, ettei se taas unohdu. Muistellaan vielä pääsiäisen ilosanomaa!

On pääsiäisaamu. Kolme naista käy haudalle Jeesuksen. On suru täyttänyt jokaisen. He kulkevaat vaiti ja allapäin. "Miks´ Jeesuksen piti kuolla näin!" Mutta hetkessä naiset ilahtuu. On kivi poissa ja haudansuu valomerenä kylpee ihan. Jo juoksevat naiset yli pihan. On heitä vastassa enkeli, joka kertoo sanoman uuden: "On Jeesus kuolleista noussut!" Näin naiset vastoin yleistä mieltä, saivat tehtävän suuren. He lähtivät iloiten kulkemaan ja viemään viestiä maailmaan: "On Jeesus kuolleista noussut!"

Tämä ilosanoma yllättäköön Sinutkin, rakas lukijani, tavallisena pääsiäisenjälkeisenä keskiviikkona. Ylösnoussut Jeesus Sinun elämäsi tänään uudistakoon!

Tänä aamuna, 11.4.2012, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: