sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitiys, Jumalan ihme.

Rakas Lähimmäiseni, tänään on toukokuun toinen sunnuntai, äitienpäivä. Äitienpäivä keksittiin Amerikassa kiitokseksi äideille vuonna 1914. Suomessa äitienpäivää alettiin viettää 1918.

Mutta kuka keksi äitiyden? Meidän kaikkivaltias Isämme ja Jumalamme! "Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät ja Jumala sanoi heille: "olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa." Tänään, äitienpäivänä voimme sanoa: "isäksi ja äidiksi Hän loi heidät." Rakkauden Jumala istutti heihin rakkauden. He rakastuivat toisiinsa ja perustivat perheen. Äidille Jumala antoi tehtäväksi kantaa heidän rakkautensa hedelmää yhdeksän kuukautta ja sitten synnyttää maailmaan uusi ihminen. Tuo odotusaika, yhdeksän kuukautta, tekee naisesta äidin. Rakkaus lasta kohtaan on Jumalasta; "kaikki se piettää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii", niinkuin Jumalan rakkauskin tekee. Äitiys on yksi Jumalan ihmeistä! Rakas Jumala, kiitos Sinulle äitiydestä!

Äitienpäivätervehdykseksi Sinulle liitän tähän äitienpäivärunoni "Mummin runokirjasta": "Kun vanhaksi elää ja ikää karttuu, niin paljon hyviä muistoja tarttuu mielen sopukoihin. Yksi parhaista muistoista on se aamu, kun pojat äitiä kiittää ja äidillä iloa riittää. Se on äitienpäivä, se päivä keväinen, ja sinivuokot kukkii aina muistan sen. Se tunnelma keittiössä äidin mieltä kutkuttaa, kun kolme poikaa ja isä kakun kimpussa ahertaa. kuopus tavan takaa ovenraosta kurkistaa ja kuiskaa: "Vielä se makaa, olkaa hiljempaa!" yleiskone pauhaa kermavaahtoa valmistaa, jonka maailman ihanin kakku peitteeksensä saa. sitten kun pöytä on valmis ja kortit paikallaan, tulee kaikkein rakkain kuoro äidille laulamaan.On ilo ja onni läsnä, kun äitiä halataan. Hyviä muistoja tässä mielihin ladataan." Onnea äideille!

Tänä aamuna, 13.5.2012, rkkaudella Mummi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa äitienpäivää sinullekin, ystävä, kummi-mummi!

sylvi kirjoitti...

Oikein siunattua Äitienpäivää sinulle!

mummi kirjoitti...

Rakkaat ystävät Anonyymi ja Sylvi! Kiitos, kun tulitte tervahtimään. Iloitaan äitiydestä! Mummi