keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Katso mikä aamu

Rakas Lähimmäiseni, katso, mikä aamu! Herään seitsemältä, nukuttuani kymmenen tuntia. Se on mummin elämässä uskomattoman pitkä uni. Kiitos, Isä! Kun menen ulko-ovelle, näen vihreän maailman. Nyt se on tapahtunut, koivut ovat hiirenkorvalla ja kevät tuoksuu!

Otan rakkaan ystäväni ja runo-opettajani Pia Perkiön lähettämän runokirjan "Katso mikä aamu". Istun keinutuoliin ja luen: "Sydämeni, herää. Kiitä tästä, mitä näet, kuulet, aistit. Iloitse, että saat kokea aamun ihmeen, olla osa elämän eheyttä. Mitään tarkoituksetonta ei ole, ei Jumalan hylkäämää. Vähäisinkin iloitsee olemassaolostaan, uskaltaa elää ja rohkaisee: Uskalla sinäkin. Älä väheksy itseäsi, rakkauteen luotua. Tämä päivä on sinun, tämä elämä."


 Sinullekin, Lähimmäiseni, kirjaan lisää raikasta aamun tunnelmaa Pia Perkiön sydämeltä: "Aamu on avain päivän huoneeseen, jonne taivaan kirkkaus jo yltää. Älä pelkää, se sanoo. Hyvä vahvistuu, vaikeudet nujertuvat. Jumalan rakkaus avautuu ympärilläsi, katso. Ja minä herään, hitaasti, ihmetellen kauneutta, joka loistaa ja livertää siunauksena kaikkialla, minne katson." Kiitos, Pia, Sinä sanot sen minulle tänä aamuna! Uskon, että Sinäkin Lähimmäiseni iloitset näistä sanoista, meille kaikille iloksi julkaistuista. Meidän Taivaallinen Isämme siunatkoon Sinun päiväsi, rakas Lähimmäiseni ja Sinun rakkaittesi päivän!

Tänä aamuna, 16.5.2012, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos Taivaan Isälle Pia perkiöstä joka on välittänyt meille paljon kaunista ja hyvää.

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, Minä olen kiittänyt Piasta Jumalaa jo vuosia. Hän on ystävistä parhain, herkkä runoilija. Virsi 125 on yksi käytetyimmistä ja kauneimmista virsisitämme. Mummi.