keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Elämme Jumalan maailmassa.

Rakas Lähimmäiseni, kevät on tuonut uudenlaisen ilon sydämeen. Sinivuokot, valkovuokot ja siniset kellokukat kertovat, että Jumala luo uutta. On tulossa kevään keveät päivät! Saa iloita lintujen konsertista ja elämänilosta! Rukoillaan yhdessä, että Jumala siunaa kaiken kasvun, joka tänä keväänä maahan kylvetään ja istutetaan. Katselin aamuhetkessäni virsikirjaa. Tänään tervehdin Sinua kauniilla virrellä, jonka löysin osastosta elämä Jumalan maailmassa:

"On kaunis synnyinmaamme, maat, metsät, järvet sen. Me Luojan töitä saamme katsella kiittäen. Taas lauhat tuulet soittaa urkuja hongiston ja Herraa kunnioittaa, hän kaiken luoja on. Oi kuulautta taivaan, ei yötä ollenkaan! Luot, Herra, työhön vaivaan katseesi laupiaan. Näin siunaat kylvötyömme ja korjuun kypsän suot, jaat leivän jonka syömme, ja mieliin toivon luot. Maan lapset tunnustamme: me emme ansinneet lahjoja vaivallamme, armosta kaiken teet. Nyt armon kerjääjinä me saamme iloita, helteessä nääntyvinä huokamme toivossa. Annathan taivaassasi sen suven autuaan, kun, Herra, lapsiasi käyt maasta noutamaan. Nyt kansasi on tuhkaa päiväsi polttamaa, ei siellä syksy uhkaa, ei sinne syksy saa. On aurinkona kerran Karitsa Jumalan, ja seurakunta Herran on kirkas morsian. Ei usvan pilvi peitä Kristuksen kasvoja, ei tuskan kyyneleitä yhdenkään katseessa. Soi siellä virret toisin kuin täällä milloinkaan, kun kasvoin aurinkoisin me käymme laulamaan. Ja siksi armon alla tahdomme vaeltaa, kun tiellä vaikealla maan helle uuvuttaa." Virai 574. Väinö Havas, uudistanut Niilo Rauhala 1979. Virsikirjaan 1986. Herra siunatkoon keväisen päiväsi!

Rakas Jumala, kiitos vuodenajoista! Kiitos kaikesta, mitä luonnossa teet ja kiitos siitä, että rakkaasti meistä huolehdit joka päivä! Sinä, rakas Jeesus armahdat joka päivä! Sinä Pyhä Henki johdatat ja siunaat Jumalan Sanalla! Ole ylistetty, Kolmiyhteinen Jumala! Aamen.

Tänä aamuna, 2.5.2012, rakkaudella Mummi.
Ei kommentteja: