maanantai 7. toukokuuta 2012

Kiitos nousee Luojallemme.

Rakas Lähimmäiseni, olen saanut nukkua Isän sylissä pitkän, rauhallisen yön. Kiitän siitä, että jaksan hyvin tämän aurinkoisen arkipäivän! Olen saanut olla pari päivää runoystävien seurassa. Olemme runokurssilla opetelleet sanomaan asioita lyhyesti, kukin omalla tavallamme. Herra oli kanssamme. Oli hyvä olla. On kiitosmieli!

Opimme taas uusia keinoja tehdä runoja, jos ei sitä spontaanisti synny. Kerron Sinulle yhden kikan. Ota mikä hyvänsä sanonta, aforismi tai lause ja käytä siitä kutakin sanaa kaksi kertaa ja tee sitten loppupäätelmä. Siitä syntyy runo! Minä otin runokirjasta lauseen: olen menossa lääkärin vastaanotolle. Siitä tuli tällainen runo: "Olen sairas, olen masentunut. Tässä menossa mieli murtuu. Olen menossa päivät pitkät. Lääkäri tietää kaiken minusta. Elätän lääkäriä sairaudellani. Vastaanotolle on vaikea päästä. Viisi tuntiakin saa odottaa vastaanotolle. - Tämä vastaanotoilla käyminen masentaa minut! Lähdenkin pitkälle kävelylenkille keväiseen luontoon." Huomasin, että sain oivan ahaa-elämyksen. Se oli itsehoitoa! Kokeilepa Sinäkin kuinka kivaa on olla runoilija!

Rakas Jumala, sinä olet antanut meille kaikille luovuuden lahjan. Saamme käyttää omia ajatuksiamme kirjoittamiseen, säveltämiseen ja keskustelemiseen toistemme kanssa. Saamme ilmaista itseämme. Se, että meillä on maailman hienoin ajatusmaailma, verenkierto, ruoansulatus ja tietokonejärjestelmä sisällämme, se mykistää meidät. Kiitos nousee sydämestä! Ihmeellisesti Sinä olet meidät luonut, Pyhä Jumala, meidän kaikkien ihmisten pelastaja! Kiitos, että meitä niin rakastat! Aamen.

Tänä aamuna, 7.5.2012, rakkaudella Mummi.
2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Juu, on mukavaa runoilla. On mukavaa myös, kun on saanut nukkua hyvin ja herätä uuteen päivään, ei vielä kovin virkeänä, mutta jospa jossain vaiheessa se virkeyskin tulee.
Oli ihanaa nähdä ystäviä runokurssilla.

mummi kirjoitti...

Kiitos Sinulle runoystävä ihmeellisistä matkoista ihmekoneellasi! Mummi