lauantai 25. elokuuta 2012

Lutherin aamurukous


 Rakas Lähimmäiseni, luin illalla Katekismusta ja löysin sieltä rukouksia. Liitän Sinulle Lutherin aamurukouksen. Luther kehottaa meitä siunaamaan itsemme pyhällä ristinmerkillä. Vasta viime aikoina olen uskaltanut ottaa tämän siunauksen käyttöön. Se tuntuu hyvältä, kun sen uskaltaa tehdä.

Tässä Lutherin aamurukous:
"Noustessasi aamulla vuoteesta siunaa itsesi pyhällä ristinmerkillä ja lausu: "Isän Jumalan ja Pojan ja Pyhän Hengen haltuun. Aamen." Sen jälkeen lue joko polviltasi tai seisaaltasi uskontunnustus ja Isä meidän -rukous. Jos haluat, lausu vielä seuraava pieni rukous: "Minä kiitän sinua, taivaallinen Isäni, rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen kautta, että olet viime yönä varjellut kaikesta vahingosta ja vaarasta. Pyydän sinua: varjele minua myös alkavana päivänä synnistä ja kaikesta pahasta, että tekoni ja koko elämäni olisivat mielesi mukaiset. Minä anna itseni, ruumiini, sieluni ja kaikkeni, sinun käsiisi. Pyhä enkelisi olkoon minun kanssani, ettei paha vihollinen saisi minussa mitään valtaa. Aamen"
Laulettuasi sitten ehkä vialä hartaudeksi virren, esimerkiksi kymmenestä käskystä, mene iloisin mielin töihisi."

Rakas Jumala, kiitos, että Sinä siunaat jokaista, joka Sinun eteesi rukouksessa tulee. Aamen.

Tänä aamuna, 25.8.12, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Aamen!
Olen jonakin muunakin päivänä meinannut kommentoida, mutta sitten onkin salasanani ollut hukassa (vihossa monien muiden joukossa). Lisäksi nuo tekstit, joilla todistetaan, ettei ole robotti, ovat hyvin vaikeasti tulkittavissa. Niitä pitää oikein tihrustaa, että näkee, mitä siinä lukee.
Ja kun on oikein tihrustanut, niin punaisella lukee: "Antamasi merkit eivät vastaa sanavahvistusta. Yritä uudelleen." Ja minä yritän.

Siunausta tähän päivääsi! Tuo Lutherin aamurukous sisältää kyllä kaiken, mitä ihminen tarvitsee.

Lämmöllä,
Runoystävä,
joka tapaa yhteisen runoilijaystävämme maanantaina Päiväkummussa

mummi kirjoitti...

Rakas Runoystävä, minulle tämä ihmekone on yhtä vaikea käsiteltävä. Monesti pitää jättää sikseen. Olen samaa mieltä, hyvä rukous! Mummi