keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Jumalan elävä armo.

Rakas Lähimmäiseni, luin Urho Muroman kirjaa Lohdutuksen Jumala ja löysin Jeesuksen rististä ihanaa tekstiä. Haluan kopioida sen Sinulle ennekuin menen nukkumaan:

"Tämä maailma on luotu ristin varjoon. Ristin sovitus on Jumalan aivoituksessa yhtä vanha kuin maailman luominen. Tämä merkitsee, että ristin juurella on ollut armoistuin alusta asti, vaikka ihmiset eivät sitä ole tienneet. Juuri tämän ymmärtäminen vetää meidät ristin juurelle.
Risti merkitsee syntien anteeksiantamusta. Risti merkitsee puhdistusta Karitsan veressä. Risti merkitsee vapautusta synnin tuomiosta ja vallasta. Risti merkitsee pyhitystä Jeesuksen Kristuksen omaksi.
Siksi risti on kuin rajapaalu kaiken entisen, synnin vallan, maailman sekä Jumalan valtakunnan välillä. Ristillä on kaikki tämä entinen ristiinnaulittu, jopa Paavali sanoo, että hän itsekin on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Näin ollen risti merkitsee mitä suurinta vapaustuomiota, sillä "niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat, ei ole mitään kadotustuomiota". Kadotustuomio otettiin pois juuri ristillä.
Onko tämä ristin salaisuus selvinnut sinullekin? Onko kadotustuomio otettu pois sinunkin tunnoltasi? Voitko sinä uskoa, että samalla, kun sinä itsessäsi olet tuomittu ja kadotettu syntinen, olet sinä Kristuksessa vanhurskas ja pyhä?
Tässä piilee kaiken kristillisyyden salaisuus. Ken tämän oikein ymmärtää, hän ymmärtää oikein kristinuskon syvimmän totuuden. Meidän luterilaisen kristillisyyden näkemyksemme suurin totuus on olla joka hetki Kristuksessa täydellisesti vanhurskautettu, ilman omaa ansiota ja mahdollisuutta, vain Hänen sulasta laupeudestaan. Ja joka tähän oikein eläytyy, hän voi joka päivä aamusta iltaan saakka iloita Jumalan elävästä armosta.

Herra, minä en voi kyllin kiittää Sinua siitä, että Sinä olet minutkin vanhurskauttanut sulasta armosta Kristuksen veren tähden, ja että tämä vanhurskauden puku, mihin minut kerran puettiin, saa olla muuttumattomana pukunani läpi koko elämän, jos vain olen valmis joka hetki uuteen parannukseen."

Tänä yönä, 10.10.2012, Sinua siunata tahdon, rakkaudella Mummi.

4 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Lähetin viestin googlelle ja kysyin, voiko sanavarmennusta saada selkeämmäksi. Saas nähdä, onko siitä mitään apua.
Siunausta tähän päivääsi!

mummi kirjoitti...

Rakas runoystävä,nyt mummillekin on pantu epäselviä tekstejä, joita ennen ei ole ollut. En kai pääse minäkään enää kommentoimaan, kun en selviä tekstistä. Voitko pyytää niitä poistamaan koko testin. Kiitos! Mummi

sylvi kirjoitti...

Kiitos tästä kirjoituksesta.
Hyvää yötä Jeesus myötä.
Tuon sanavahvistuksen voi ottaa itse koknaan pois.
Ei sitä tarvitse olla.

Kaikkea hyvää sinulle!

mummi kirjoitti...

Kiitos, Sylvi, kuinka sen otan pois? Voitko valaista? Mummi