sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Usko on Jumalan lahja.

Rakas Lähimmäiseni, herään virkeänä kello viisi, nukuttuani kuusi tuntia. Herra antakoon meille kaikille siunatun lepopäivän! Tämän sunnuntain aihe on usko ja epäusko. Jeesus on tie Jumalan luo. Jeesus antaa uskon. Hän antaa myös Pyhän Hengen. Tästä jo huomaamme, että ilman Jeesusta meillä ei voi olla oikeata Jumala-suhdetta.

Yksi päivän teksteistä on  Kol. 1:19-23: "Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. Tekin olitte ennen Jumalasta vieraantuneita ja häntä kohtaan vihamielisiä, kun elitte pahojen tekojenne vallassa. Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina Jumalan eteen. Teidän on vain pysyttävä lujina uskon perustalla, horjahtamatta pois siitä toivosta, jonka teidän kuulemanne evankeliumi antaa."

Usko Jeesukseen on perusasia meidän Jumala-suhteessamme. Raamatun sanakirjassa Uuden Testamentin puolella on usko sanaa yli kolme sivua tiheästi painetulla tekstillä ja uskoa sanaa vieläkin enemmän. Raamatun sana ohjaa meitä uskon tiellä ja seurakunnassa kuulemme Jumalan sanaa. Paavali sanoo roomalaiskirjeen kymmenennessä luvussa: "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta."

Rakas Jumala, kiitos, että tänäänkin kutsut uusia lapsia yhteyteesi Jeesuksen ristintyön kautta. Kiitos, että tänäkin lepopäivänä Jeesus itse hoitaa meitä Pyhän Hengen kanssa Sanalla ja saksamenteilla. Kiitos, että Sinä, Isä, annat lapsillesi tulevaisuuden ja toivon. Aamen.

Tänä aamuna, 14.10.2012, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Tätä rukoilen myös minä.
Hyvää pyhäiltaa sinulle!

sylvi kirjoitti...

En ole vastannut kysymykseesi kuika poistetaan sananvahvistus.

Ota ylhäältä ULKOASU,
sitten vasemmalla lukee ASETUKSET, paina siitä niin tulee.
TEXTI JA KOMMENTIT. paina tästä.
sitten lukee NÄYTÄ SANAVAHVISTUS.
Vaihtoetoja on:
AINA .
JOSKUS,
EI KOSKAAN
paina siihen vaihtoehtoon missä lukee EI KOSKAAN.
ja sitten tallenna asetukset.
Toivon että osaat tehdä tämän selityksen mukaan.