perjantai 24. toukokuuta 2013

Laulun lahja.

Rakas Lähimmäiseni, oletko ajatellut, kuinka ihanan lahjan Luojamme on antanut meille laulussa. Taiteilija, joka hoitaa ja kehittää laulutaitoaan, antaa kuulijoilleen hienon taidenautinnon. Tämä kyky nauttia laulusta on jo pienellä lapsella. Muistan joulun, jolloin lapsenlapseni oli 1v 2kk. Esa Ruuttunnen lauloi TV.ssä tosi nautittavasti. Pieni poika istui lattialla. Kun laulu alkoi, hän istui hievahtamatta. Hän katsoi laulajaa koko ajan, kun esitys loppui, hän nosti kätensä kuin kiitokseen ja huokasi: "Hi!" Lapselle oli soitettu ja laulettu paljon jo ennen syntymää.

Kuorofestivaali Vaasassa todisti, kuinka paljon kansaa kertyi kuulemaan ilmaisesityksiin ja maksullisiinkin konsertteihin eri puolilla kaupunkia. Kuorolaisten innostus tarttui kuulijoihin. Tuli virkistävä vaihtelu arkeen.

Kuinka paljon virret elävöittävätkään Jumalanpalveluksia! Voi itse lukea tai laulaa virsikirjasta ja yhtyä kiitokseen ja ylistykseen. Toivottavasti kouluista ei lopeteta laulutunteja, että lapset oppivat iloitsemaan laulamisesta. Seijan ajatus viedä laulua myös tavalliseen arkipäiväänkin on kannatettava ajatus minun mielestäni.

Pihassani laulavat kymmenet linnut haastavat laulamaan Luojan kunniaksi. Laulatko kanssani:
"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon. Taas niityt vihannoivat ja laiho laaksoossa. Puut metsän huminoivat taas lehtiverhossa.Se meille muistuttaapi hyvyyttäs Jumala, ihmeitäs julistaapi se vuosi vuodelta. Oi Jeesus Kristus jalo ja kirkas paisteemme, sä sydäntemme valo, ain asu luonamme. Sun rakkautes liekki sytytä rintaamme, luo meihin uusi mieli, pois poista murheemme." Virsi 571:1,2 ja 4.

Tänä aamuna, 24.5.2013, rakkaudella Mummi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mummi!t.A.R

Runoystävä kirjoitti...

Eilen hoivakodin lauluhetkessä lauloimme viimeksi suvivirren. Oli todella ilo huomata, kuinka muistisairaat laulavat ulkomuistista vaikka kuinka monta säkeistöä tuttuja lauluja. Minustakin oli mukavaa, vaikka viulu ei aina totellut tahtoani.

Iloista tätä päivää!

sylvi kirjoitti...

Ihana laulu tuo suvivirsi.
Tulee mieleen kouluaika. Tämä laulu kuuluu koulunpäättäjäisiin. Se on yksi parhaimmista lauluista.
Hyvää viikonloppua sinulle!♥

mummi kirjoitti...

Rakkaat A.r, Runoystävä ja Sylvi,lauluats me voimaa saamme! Vanha totuus. Mummi