sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kristityn vapaus.

Rakas Lähimmäiseni, toivon, että Sinä olet nukkunut hyvin tänä yönä. Minä unohduin lukemaan sillä seurauksella, että en ole saanut unta vieläkään ja kello lähenee jo neljää. Siispä kirjoitan Sinulle ajatuksiani. Unettomuuskin on turvallista Isän kanssa, kun ajan voi käyttää rukoukseen.

Tämän lepopäivän aihe on Kristityn vapaus. Gal 5:1-6 alkaa Paavalin huudahduksella: "Vapauteen Kristus vapautti meidät! Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudelleen sitoa itseänne orjuuden ikeeseen", ja päättyy sanoihin: "Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko." 1 Tim.1:5 Paavali opettaa: "Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta."

Mailis Janatuinen kertoi eilen illalla Paavalin opetuksen, että evankeliumin neljä pääkohtaa on aina oltava kirkkaina esillä, kun kerrotaan ilosanomaa Jeesuksesta: 1) Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden.2) Jeesus kuoli ja haudattiin.3) Jeesus nousi kuolleista.4) Jeesus ilmestyi ylösnousemuksensa jälkeen monille ihmisille monta eri kertaa. Opetuslapsilleen ja meille kaikille, jotka Jeesus on herättänyt synnin unesta ja lunastanut ristinkuolemallaan Jumalan lapsiksi, ylösnoussut Vapahtajamme antoi tehtävän kertoa ilosanomaa kaikille.

Kiitos, rakas Jumala suuresta rakkaudestasi meitä heikkoja ihmisiä kohtaan. Sinä rakastat meitä kaikkia tänäänkin ja otat lapsiksesi kaikki Jeesuksen armahtamat ihmiset. Sinä hoidat meitä seurakunnassa, Sinä annat meille rakkauden kautta vaikuttavan uskon ja kristityn vapauden! Ole kiitetty Kolmiyhteinen Jumala! Aamen.

Tänä aamuna, 22.9.2013, rakkaudella Mummi.

1 kommentti:

mummi kirjoitti...

Merja, rakas ystävä, olet kuudeskummenes lukijani, siitä onnittelut! Herra Sinua runsaasti siunaatkoon! Tervetuloa! Mummi.