sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivä

Rakas Lähimmäisen, olemme heränneet äitienpäivän aamuun. Hiljainen on mummin aamu. Huomenet hyvälle Jumalalle, joka varjeli minut nukkuessani. Kiitos Isä! Muistuu mieleen aika, jolloin talo oli täynnä elämää. Liitän Sinullekin äitienpäivärunon, jonka kirjoitin muistellessani sitä, kuinka rakkas perheeni valmisteli aamukahvia äidille:

"Kun vanhaksi elää ja ikää karttuu, niin paljon hyviä muistoja tarttuu mielen sopukoihin. Tksi parhaista muistoista on se aamu, kun pojat äitiä kiittää ja äidillä iloa riittää. Se on äitienpäivä, se päivä keväinen, ja sinivuokot kukkii aina muistan sen. Se tunnelma keittiossä äidin mieltä kutkuttaa, kun kolme poikaa ja isä kakun kimpussa ahertaa. Kuopus tavan takaa ovenraosta kurkistaa ja kuiskaa: "Vielä se makaa, olkaa hiljempaa!" Ja yleiskone pauhaa, kermavaahtoa valmistaa, jonka maailman ihanin kakku peitteeksensä saa. Sitten kun päytä on valmis ja kortit paikoillaan, tulee kaikkein rakkain kuoro äidille laulamaan. On ilo ja onni läsnä, kun äitiä halataan. Hyviä muistoja tässä mielihin ladataan."

Tämän lepopäivän aihe on Jumalan lasten koti-ikävä. Pietari sen kertoi niin, että sydän syttyi kiittämään!
" Ylistetty olkoon meidän  Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta, turmeltumattomaan ja saastumattomaan perintöön, joka taivaissa on säilytettynä teitä varten, jotka Jumalan voimasta uskon kautta varjellutte pelastukseen, joka on valmis ilmoitettavaksi viimeisenä aikana. Sentähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kestävämmäksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä. Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette  sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen."

Tänä aamuna, 11.5.2014, rakkaudella Mummi


4 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Oikein hyvää ja siunattua Äitienpäivää sinulle♥

Pekka kirjoitti...

Siunattua äitiepäivää rakas mummi.-Pekka

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, siunattua äitienpäivää sinullekin ja kaikille äideille! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Pekka, kaikkina päivinä Herra siunatkoon tiesi ja toimesi! Mummi