perjantai 4. kesäkuuta 2010

"Ennättävä armo"

Lähimmäiseni, kun herään kello viisi, kuulen sanat: ”Ennättävä armo”. Kiitollisuus täytti sydämeni, Sinun armosi, Jeesus, ennättää avuksi oikeaan aikaan, silloin kun joku armoa tarvitsee! Sinä Jumala toimit reaaliajassa. Kun joku Sinua avuksi huutaa, siinä Jeesuksen armo on läsnä! Minä tarvitsen armoasi,Jeesus, juuri nyt.

Yritin etsiä sanaa ennättävä eri lähteistä, mutta sitä ei löytynyt. Efesolaiskirje kertoo siitä. kuinka Jumala on valmistanut armonsa meille kaikille luoduilleen jo silloin, kun Hän loi maailmaa. Kolmiyhteisen Jumalan jokainen persoona tiesi jo silloin, että Jeesuksen armo ja Pyhän Hengen osallisuus on tarpeen Isä-lapsi suhteelle. Jo tässä Jumalan aivoituksessa on ennättävä armo:

"Ylistetty olkoon meidän Herramma Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden.Ylistetty olkoon hänen armonsa kirkkaus, kun hän antoi meille rakkaan Poikansa! Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana omaksemme ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärystä. Hän on ilmaissut meille tahtonsa salaisuuden, sen Kristusta koskevan suunnitelman, jonka hän on nähnyt hyväksi tehdä. Jajoka on määräajan tullessa toteutuva: hän on yhdistänyt Kristuksessa yhdeksi kaiken, mitä on taivaassa ja maan päällä. Jumala on myös antanut Kristuksessa meille parintöosan, niin kuin hän oli suunitellut ja ennelta määrännyt - hän , joka saattaa kaiken tapahtumaan tahtonsa ja päätöksensä mukaisesti. Siksi meidän, jotka olemme jo ennalta saaneet panna toivomme Kristukseen, tulee elää Jumalan kirkkauden ylistykseksi." Ef. 1: 3 - 12.

Tästä näemme, että armo oli jo aikojen alussa ja on tänäänkin ennättävä armo! Kiitos Jumalalle!

Tänä aamuna, 4.6.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Hei rakas sisareni Herrassa Jeesuksessa!
Ennättävä armo,Hän on heti siinä,kun tarvitset/huudat Häntä.Hän on kaikkialla läsnäoleva.
Jumalan armo on ihmeellistä,yliluonnollistaValmistettu meille kaikille,Amen!
Siunauksin:Kirsti

mummi kirjoitti...

Kirsti, rakas, me saamme kiittää ja ylistää siitä, että Jeesus on aina läsnä. Syyllisyyden voi jättää pois ja Jeesus antaa rauhan sydämeen. Tätä se tarkoittaa, kun Jeesus on tullut vapauteen meidät vapauttamaan! Mummi