perjantai 25. kesäkuuta 2010

Juhannusaatto

Rakas Lähimmäiseni, tänään on juhannusaatto. Monet ovat matkalla sukulaisten ja ystävien luo iloitsemaan keskikesän juhlasta. Juhannuskokon loimussa on ilo nauttia yhdessä mahtavista grilliherkuista, joita kokit ovat kilvan esitelleet jo viikkokausia. Luonto iloitsee kanssamme. Kaikki kukat, puut ja pensaat kukkivat kilvan. Niiden tuhannet värit ja kukinnot kertovat meille Luojan luomistyön täydellisyydestä. Rukoillaan, että juhlapyhät sujuisivat ilman onnettomuuksia!

Minä olen alkanut koota runojani sitä tulevaa runokirjaani varten. Se kuulas kesäaamu, jonka tänään kohtasin, toi mieleeni runon, jonka sain silloin, kun pienet lapsenlapset viettivät kanssani iltoja ja aamuja, yökylässä ollessaan. Ne olivat ikimuistoisia hetkiä ne! Tässä yksi runo: Antoi Luoja armostansa kuulaan kesäisen aamun. Herätteli heiniänsä, ojenteli oksiansa, päivän silmiä raotti. Tuota mummi lapsinensa katseli hyvillä mielin, Lauloi lintukin sivulla, oman onnensa ojensi. Juoksi lapsi matkan päähän, paljaat varpaat nurmikossa, kunnes hetkessä pysähti, löytyi pulma puolitiessä. Pienet sormet pontevasti poimivat kastetta maasta: ”Tule tänne, katso mummi, kuka on itkenyt yöllä?”

”Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle veisaa kiitostaan, julistaa kunniaasi. On täynnä vettä virtasi, janoiset siitä juotat ja runsaan siunauksesi maan kasvulle nyt tuotat. Lehteen ja kukkaan, Luoja saat auringon nousun laskun maat iloksi ihmisille. Taas, Herra, askeleistasi maa uhkuu muhevuutta. Ajallaan annat sateesi, saa pellot voimaa uutta. Näin, Herra, vuoden kaunistat ja työmme siunaat, vahvistat, suot nousta kultaviljan. Jumala hiljaisuudessa sinua Siion kiittää. Kansaasi siunaat rauhalla, kaikille armo riittää. Anteeksi annat velkamme, pois nostat raskaan kuormamme, me siitä riemuitsemme. On autuas, ken olla saa Jumalan kartanoissa, ylistää Luojan kunniaa pyhien asunnoissa, kun hyvyydellä huoneesi, rauhalla läsnäolosi ravitset, Herra, meitä.” Virsi 572.

Tänä aamuna, 25.6.2010, rakkaudella, Mummi

2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Tänään Juhannusaattona olemme täälä maaseudulla, kuin Taivaan Isän kukkarossa.
Olemme makustelleet uusia pottuja ja rapar... (meillä sanottiin kotona RAPALPERI)kiisseliä.
Lähdemme Orisbergiin järven rannalle hengelliseen juhannusjuhlaan.
Huomenna menemme Isonkyrön vanhaankirkkoon jumalanpalvelukseen.
Minulla on aika tötterömäinen olo, enkä osaa kommentsuunata mitään viisasta.
Paitsi tietenkin, että Jeesus on Herra!

mummi kirjoitti...

Kaisa rakas, Sinä olet valinnut hyvät juhlat juhannukseksi. Uusia perunoita syö varmasti kaikki kynnelle kykenevät, ne ovat juhannusherkkua. Amen! Jeesus on Herra! Mummi