sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Lauletaan yhdessä.

Lähimmäiseni, nyt on sen suuren juhlapäivän jälkeinen sunnuntai! Onnea kaikille ylioppilaille, kaikille valmistuneille ja jokaiselle koululaiselle, joka on selvinnyt seuraavalle luokalle, onnea myös kaikille heidän omaisilleen! Loistakoon heille kevään valkoiset sireenit ja värikkäät orvokit vielä kirkkaampina kuin meille arki-ihmisille.

Minäkin pääsin juhlatunnelmaan eilen illalla, kun katselin yhteislauluhetkeä Joensuun torilla Tv 7:sta. On se ihme, että karjalaiset näyttävät iloitsevan laulun lahjasta paljon enemmän kuin muiden heimojen asukkaat. Tavallisena vilkkaana toripäivänä, jolloin Martat leipovat karjalanpiirakoita ja maalaiset tuovat hyviä perunoitaan kaupunkilaisille, ehtii satapäinen joukko istahtaa laulamaan hengellisiä lauluja ja nauttimaan yhdessäolosta! Minäkin tunsin olevani yksi noista laulajista. Iloitsin täysin siemauksin yhdessä laulamisesta ja katselin kauniina kesäpäivänä ihmisvilinää torilla.

Viisi seurakunnan miestä oli lauluhetken järjestänyt. He jakoivat kaikille lauluvihkot, soittivat ja esiintyivät vuorotellen esilaulajina. Tuli mieleeni, että tulisiko ihmisiä Vaasan torilla lauluhetkeen esimerkiksi kevätmarkkinapäivänä, jos täällä joku uskaltaisi tulla esilaulajaksi? Onko lauluista nauttiminen karjalaisten yksinoikeus?

Tiedän, että eilen oli Joensuun laulurinteellä tuhatmäärin kansaa, kun kaikkien koulujen oppilaat yhdessä lauloivat kevättä vanhemmilleen ja mummoilleen. Minäkin olen saanut kokea tuon suuren kevätjuhlan pari vuotta sitten. Joensuussa on pysyvä lava torilla ja laulurinteellä on valtava katettu lava väen kokoontua milloin vain suuriin ulkoilmatapahtumiin. Koska saamme katetun lavan Vaasaan torille tai meren rannalle?

Laulu yhdistää. Se tuo yhdessä tekemisen meiningin. Jos tilaisuudessa kerättäisi kolehti, se olisi varmaan runsas ja sydämestä annettu. Kiitetään Jumalaa laulun lahjasta ja laulujen kuuntelemisen lahjasta!

Tänä aamuna, 6.6. 2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei Airi! Olihan Vaasankin torilla vastaava tapahtuma viime kesänä 12.7. ja monella, monella paikkakunnalla, yht. 45 eri puolilla Suomea. Seinäjoella ja Saarijärvellä mekin olimme mukana. Tänä kesänä tapahtumia näyttää olevan kylläkin vähemmän. Ks. hakusanalla Lauluista kaunein. Teveisin Anna-Liisa

mummi kirjoitti...

Hyvä, Anna-Liisa, kun osaat katsoa hakusanoilla. Minä kirjoitin vain mutu tuntumalla, koska olen ollut vain Joensuussa laulutapahtumissa. Lieneekö tämäkin tapahtuma ollut lauluista kaunen, sitä en tiedä, tulin ohjelmaan kesken kaiken enkä edes tutkinut nimeä. Hyvä, kun kerroit,että Vaasakin on mukana. Sain vastauksen, jota kyselin Kiitos! Mummi

kaisa jouppi kirjoitti...

Kaiholla muistan kuorossa laulamiseni kulta-aikaa.
Jahka oppi kunnolla oman altto-äänensä (jouduin sen aina korvakuulolla opettelemaan, kun en osannut nuotteja) niin silloin pystyi heittäytymään hartia-ja sydänvoimin musiikin vietäväksi.
Me laulajat, koko kuoro olimme ikäänkuin yhtä ja samaa LAULUpuuta.
On totta, kun sanotaan, että kuorossa laulaminen pidentää ikää ja elämän laatua.
Lauloin Huutoniemen kirkkokuorossa kaksikymmentä vuotta!
Terveisiä vaan kuorolle, vaikkei kukaan heistä tätä ikinä lukisikkaan!
Kerran olen myös laulanut Alajärvellä oikein super-suurkuorossakin! Kylmät väristykset ruimiskelevat vieläkin selkäpiitäni.
Herran kunniaksi lauloimme!

mummi kirjoitti...

Kaisa, olet ihan oikeasa laulun voimasta. Minäkin olen laulanut seurakunnan ylistyskuorossa 25 vuotta. Se oli lauluniloa ja ylistysintoa! Nyt vanhana laulelen vain virsiä muiden mukana. Mummi