keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Jumala auttaa

Herään kello puoli kuusi liian paljon nukkuneena. Minulle 5-6 tuntia unta on paras vaihtoehto. Jos nukun kahdeksan tuntia, olen tyhjä kuin kylläinen kana. Ihailen kesäaamua kesäpihassa ja odotan sanoja rukouksessa. Minun on tyydyttävä sormipaikkaan: 4 Mooses 20: 6-11:

Tunnelma israelilaisten keskuudessa oli ankea, kun he viipyivät Siinain erämaassa, mutta olihan kansalla johtajat, joita sai moittia ja joilla sai valittaa kurjia oloja. Ei ollut viljaa, ei viikunoita eikä granaattiomenoita. Vettäkään ei ollut karjan ja ihmisten juoda. ” Mooses ja Aaron menivät kansanjoukon luota pyhäkköteltan ovelle ja painoivat kasvonsa maahan. Silloin Herran kirkkaus näyttäytyi heille. Herra sanoi Moosekselle: ”Ota sauva ja kutsu sitten veljesi Aaronin kanssa kaikki israelilaiset koolle. Puhukaa kansan nähden kalliolle ja käskekää sen antaa vettä. Näin saat veden pulppuamaan kalliosta ja juotat sekä ihmiset että karjan.” Mooses otti Herran käskyn mukaisesti sauvan, joka oli pyhäkköteltassa Herran edessä. Sitten hän ja Aaron kutsuivat kansan koolle kallion luo. Mooses sanoi kansalle: ”Kuulkaa nyt kapinoitsijat! Tästä kalliostako meidän muka pitäisi saada teille vettä?” Mooses kohotti sauvan ja iski kahdesti kalliota, ja siitä alkoi juosta vettä, niin että kaikki israelilaiset ja heidän karjansa saivat juoda kyllikseen.”

Jumalan kansan johtajat olivat Jumalaa pelkääväisiä ihmisiä, he uskoivat Jumalaan. Jumala itse oli valinnut heidät ja odottivat avun tulevan Jumalalta. He painoivat kasvonsa maahan, kyselivät, rukoilivat ja Jumala neuvoi heitä kädestä pitäen. Kansalla ei ollut luottamusta Jumalaan, vaikka he näkivät tällaisia Jumalan ihmetekoja, vaan he kulkivat omien mielihalujensa mukaan. Mikä siunaus, että johtajat jaksoivat! Jumalalta he saivat voimansa ja neuvonsa.

Me suomalaiset käyttäydymme kuin israelilaiset erämaassa. Kaikesta moititaan ja parjataan vastuussa olevia ihmisiä. Kuinka johtajat jaksavat, jos heillä ei ole tukenaan elävä Jumala? Rukoillaan uskoa päättäjille! Rukoillaan yhteishenkeä omalle kansallemme. Rukoillaan yhteishenkeä päättäjille, sillä Suomi on meille kaikille yhteinen koti, jota yhdessä rakennetaan!

Tänä aamuna, 2.6.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Minulla ne on nämä maalliset kommentaarit aina, mutta en voi mitään, kun nauratti tuo sun kana-vertaus.
Piti mietiskellä, että mimmosia ne kanat olikaan anoppilassa aikoinaan, kun niillä oli kupu täynnä. Siis kylläisiä!
Taisivat ne aika tyhjäpäitä olla :)
Minun pitää saada nukkua kahdeksan tuntia, tai mua ei kattele erkkikään :(
Rakkaita terveisiä sinulle Lilli ystäväni.
Ps. Eilen, kun lueskelin erästä tiettyä romaania, minua itketti kaksi kertaa.
Oli niin suloista ja koskettavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Rakas mummi,

Tulimme eilen kotiin Nokialta perheeni luota.Ehdimme jo parantua,
mutta taisin sairastua uudestaan flunssaan.Olemme olleet naimisissa kohta jo kuusi vuotta,mutta ens alkuun halusimme olla vain kahdestaan.Kiitos kun muistat meitä:)

Kirjoitat hyvin tärkeestä asiasta.
Kiitos kun annat blogisi kautta ajateltavaa ja kaikkea hyvää.

Ihanania hetkiä ystävällemme♥

mummi kirjoitti...

Rakas Kaisa, Sinä olet ihanan erilainen kun minä. Me samme olla sellaisia miksi Jumala on meidät tehnyt. Iloitsen valtavasti Sinun runoistasi ja odotan kirjaasi innolla. Saksalainen sananlasku sanoo: kylläinen kana, tyhä pesä. Oli se tyhmäkin, kun kaikki oli jumissa! Lilli eli Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Katariina, joka päivä olettte rukouksissani. Hae nyt, ystävä kaupan pakastealtaasta pari mustikkapussia ja jaa ne miehesi kanssa, että saatte flavonoideja ja flunssa kaikkoaa. Lue sähköpostisi!
Herra teitä hoitakoon rakkaasti! Mummi