maanantai 7. kesäkuuta 2010

Rikas mies ja Lasarus

Rakas Lähimmäiseni, herätessäni kello puoli viisi, mielessäni on eilisen sunnuntain saarnateksti Luukkaan evankeliumin 16. luvusta, jakeet 19-31. Raamatun uudessa käännöksessä se on otsikoitu: ”Rikas mies ja Lasarus”. Jeesus itse kertoo siinä kuoleman jälkeisestä ajasta. Se on meillä kaikilla edessä, siksi uskon sen kiinnostavan jokaista. Lue, rakas ystävä teksti Raamatusta ajatuksen kanssa!

Minä kuulen tässä Jeesuksen sydämen huudon, että tämä elämä on meidän etsikkoaikaamme. Meillä on yhtä monta tapaa elää tämä elämä, kuin on ihmisiäkin. Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan meidät iankaikkiseen elämään. Koko Raamattu kertoo Kolmiyhteisestä Jumalasta. Raamattu kertoo selvästi, että meillä on tämä elämä aikaa oppia tuntemaan ilosanoma Jeesuksesta: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän” Johannes 3:16. Tässä tämä sanoma on yhdessä lauseessa. Kaikilla meillä on mahdollisuus ottaa vastaan Jeesus omana Vapahtajana ja oppia tuntemaan meitä rakastava Taivaallinen Isä, ja elää Pyhän Hengen johdatuksessa tämä elämämme.

Rikas mies kuuli saman sanoman kuin Lasarus, mutta hänellä ei ollut aikaa ajatella asiaa syvemmin. Näin nämä miehet joutuivat kuolemansa jälkeen eri paikkoihin. Rikkaalle miehelle tuli hätä omaisistaan, lähetä Lasarus varoittamaan viittä veljeäni, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan!

Meillä on Raamattu, josta sanomaa julistetaan kirkkaana. Meillä on vastuullisia ihmisiä, Jeesuksen seuraajia, joille Jeesus itse on antanut rakkauden lähimmäistä kohtaan, meidän on kuunneltava heitä, kun he kertovat Jeesuksesta. Meillä on elävä Jumala, joka kutsuu meitä yhteyteensä. On viisutta ottaa vastaan Jumalan kutsu! Meillä on Vapahtaja, joka vapauttaa meidät syyllisyydestä; antaa kaikki syntimme anteeksi. Ja meillä on Pyhä Henki, joka johdattaa meidät kaikkeen totuuteen ja opettaa meille kaiken. Ja jokaisella Jeesukseen uskovalla on armolahja, iankaikkinen elämä! Kiitetään hyvää Jumalaa!

Tänä aamuna 7.6.2010, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: