sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Rakkaus on ikuinen

Rakas Lähimmäiseni! Tänä aamuna herään vasta puoli kahdeksan. Luonto on pessyt kasvonsa, sillä eilen satoi vettä koko päivän. On suvisunnuntai ja meidät on kutsuttu nuoren tytön rippijuhliin iltapäivällä. Muistan oman rippileirini joskus aikojen alussa. Kesä oli kaunis. Jyväskylän maalaiskunnassa istuimme, me rippileiriläiset, niin kuin Jeesuksen opetuslapset aikoinaan, puun juurella kuuntelemassa ilosanomaa Jeesuksesta. Sanoma puhutteli, mutta en ollut vielä kypsä vastaanottamaan Jeesuksen rakkautta. Synti tuntui olevan minusta niin kaukana, etten tarvinnut armoa. Rippijuhlassa sain äidiltä lahjaksi Raamatun, mutta surin sitä, etten saanut yhtään kukkaa, kun toisilla oli kukkia sylit täynnä. Niin lapsellinen olin! Rukoilen, että tämän päivän rippilapset ovat ymmärtäväisiä hengeltänsä, ja ottavat vastaan Jeesuksen armon. Jeesus on jokaisen lapsen ja nuoren paras ystävä! Jeesus on antanut henkensä meidän jokaisen edestä, että me saamme elää Jumalan lapsina ja perillisinä täällä ja kuoltuamme pääsemme iankaikkiseen elämään.

Olen ollut Ruotsin kruununprinsessa Viktorian ja Daniel Westlingin seurassa TV:n äärellä kaksi iltaa puoleen yöhön. On ollut ilo katsella kahden nuoren ihmisen onnea! On suuri esikuva kaikille se, että syvä kiintymys ja rakkaus ovat tämän näkyvän parin sydämessä, kun he sanovat toisilleen: ”Tahdon” Jumalan kasvojen edessä.

Toissailtana oli parin häiden kunniaksi järjestetty gaalakonsertti, johon tuli paljon kuninkaallisia vieraita ja nuoren parin ystäviä ja sukulaisia. Konsertti oli kuulemisen arvoinen. Joutsenlampea elävöitti kiinalainen pari hienolla ja taidokkaalla esityksellään. Ja koko ajan nuorenparin rakkaus loisti heidän silmistään. Antakoon Jumala sen säilyä yhtä puhtaana läpi heidän elämänsä.

Eilinen hääjuhla oli ikimuistoinen. He saivat toisensa. Miljooniin lukeutuva katselijakunta rukoili heille Jumalan siunaamaa elämää. Hääaterialla molempien nuorten isät puhuivat ja sulhanen puhui. Luonnollisuudellaan ja rehellisyydellään tämä nuori hallitsijapari voittaa varmaan kansan suosion puolelleen. Rukoillaan heille pitkää ikää ja hyviä hallitsijavuosia!

Tänä aamuna, 20.6.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Runomummo kirjoitti...

Muistuipa mieleeni oma rippijuhlani v-46. Silloin oli helluntai, tuulinen ja kylmä me rippilalapset seisoimme kunniakujassa koivukujalla ennen kirkkoa. Näin kirkkokansa sai kulkea kunniakujaa kirkkoon. Silloin rippilapsille oli musta puku, minun pukuni oli tullut "amerikanpaketissa". Puvussa oli punasia koristuksia jotka äiti peitti mustalla satiinikankaalla. Ei silloin saatu valokuvaa eikä ollut kukatkaan vielä tana tuolloin. Aika oli sodan jälkeistä aikaa.Mutta armo oli, olimme varovaisia mutta maailma vei nuoren, uteliaisuus oli kova. Mutta nyt on onneksi rakkauden lahja suurimpana kokemuksena. Kiitos mummi kun herätit muistoja mielessäni.

mummi kirjoitti...

Rakas Runomummo, onneksi Jeesus on kutsunut meitä sitten, kun tunsimme jo syntimme ja saimme ottaa vastaan armon oikeaan aikaan. Nyt on turvallista vaeltaa Jeesuksen seurassa viimeiset päivämme ja odottaa tulta Taivaasta, että koko sukukunta saa saman armon. Kiitetään Jumalaa! Mummi