perjantai 1. lokakuuta 2010

Jeesusvalo

Rakas Lähimmäiseni, lokakuu alkaa. Tässä kuussa lapset saavat riemuita, kun sataa ensilumen. Kylmyys ja lämpö taistelevat luonnossa, sillä maisema lepää paksussa sumussa. Tänään lämpö on voitolla. Mittarissa lukema 5,3. Nyt kopioin Sinulle suoraan yhden tekstin, jonka olen lukenut seurakunnan ”Päivän Sana” puhelimeen vuosia sitten. Se on tallennettu koosteeseen ”Sanoja Sinulle”, jota olen jakanut ilmaiseksi päivähetkeen tuleville kirkon ovella.

Rakas ystävä. Syksy riipii lehtiä puista ja valmistaa luontoa talvilepoon. Luonto ympärillämme elää voimakasta murrosta. Valo vähenee. Tiedotusvälineet viestittävät, että raskaat ajat ovat edessä. Ei ole ihme, jos meidän sisimpämme täyttää levottomuus ja pelko. Ensin menevät yöunet. Levon puute lisää taakkaamme ja kohta alkaa tulla fyysisiä oireita, niska- ja päänsärkyä, selkäsärky ja mahaoireet. Tätä taakkaa kannetaan pitkäänkin, kunnes tulee väsymys ja pakollinen lepo.
Meidän pimenevässä maailmassamme vaikuttaa valo, joka kirkastaa sysimustankin päivän. Se valo paistaa suoraan sydämeen. Hän on Jeesus, meidän Vapahtajamme. Hän tuntee ihmismielen. Hän kutsuu väsynyttä lepoon. Tänään Hän sanoo meille: ” Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiitäen Jumalan tietoon.” Jos tämä tuntuu Sinusta hullulta, niin pane sana koetteelle. Kerro omin sanoin asiasi Jumalalle. Hän kuulee Sinua ja Sinä helpotut, kun olet saanut jakaa taakkasi. Jumala vastaa ajallaan.
Yksi suurimmista syistä jokapäiväiseen taakkaamme on meidän syyllisyytemme. Me kannamme sisällämme syyllisyyttä tekemistämme synneistä, virheistä, toisten sanomisista, emmekä muista, että taakat saa jättää Jeesukselle. Kerrotaan hänelle omin sanoin asiat, jotka painavat, ja apu tulee. Olo kevenee. Kun syyllisyys otetaan pois, tulee rauha. Jeesus sanoo: ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille.” Hän antaa levon. Saamme levätä rakastavan Taivaallisen Isän sylissä. Pystymmekö ottamaan vastaan ilmaisen armon tässä kauppaa käyvässä maailmassa? Rukoillaan yhdessä, että Pyhä Henki kirkastaa meille Jeesuksen armotyön: Rakas Jeesus, Sinä olet sydämiemme valo. Valaise ymmärryksemme, että saamme omistaa armon, Sinun rakkaudenlahjasi. Amen.

Tänä aamuna, 1.10.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Kiitos lohduttavasta tekstistä. Tällaista kirjoitusta ei näe koskaan liikaa. Ympäristö on niin paljon täynnä vaatimuksia ja uhkia. Huomaan, että itselleni tulee helposti vaatimuksia siitä, kuinka varovasti pitäisi elää, jotta olisi Jumalalle kelvollinen. Sellainen on rasittavaa ja onhan se ajatus mennyt aika lailla vikaan.
Kerran muuten kirjoitit, että radiojumalanpalveluskin voi olla siunaava. Olin kovin ilahtunut tästä! Olen huomannut että näin tapahtuu.
Terveisin Kirsti2

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti 2. Kun olemme Jeesuksen omia, emme ole lain alla, van armon alla. Useimpina sunnuntaina kuuntelemme jumalanpalveluksen omasta kirkostamme radion völityksellä. Sana puhuttelee ja virret lohduttavat. Tulen siunatuksi mieheni kanssa radiojumalanpalveluksessa yhtä hyvin. Siunausta elämäänne. Kiitetään miehesi paranemisesta! Mummi