torstai 21. lokakuuta 2010

Syysretki

Rakas Lähimmäiseni, kun katson ulko-ovelta, täysikuu paistaa silmiini siniseltä taivaalta. Valkoiset harsoiset pilvet peittävät sen ajoittain. Näky on silmiä hivelevä! Ihailen Luojan mahdollisuuksia erilaisiin näkymiin, jotka Hän eteemme maalaa päivittäin.

Eilen seurakuntamme kutsui oman kaupunginosamme eläkeläisiä syysretkelle Lepikon leirikeskukseen. Oli sateinen aamu, joten ohjelma oli suunniteltu sisälle. Nuoret diakonitytöt olivat keksineet meille mielenkiintoista puuhaa heti rukouksen jälkeen. Jokaiseen pöytään annettiin muovitasku, jossa oli presidenttiemme ja heidän rouviensa kuvia. Meidän tehtävämme oli löytää parit. Se oli mielenkiintoista yhteistä tekemistä. Kuvat olivat mustavalkoisia ja osin epäselviä, mutta melko hyvin tehtävästä selvittiin. Saatiin muistella, mitä heistä on jäänyt mieleen. Kekkosesta löytyi tietysti eniten muistoja, hänhän oli presidenttinä monta kautta.

Ruoka oli maistuvaa kuten aina. Kaikki iloitsimme, kun saimme mennä valmiiseen ruokapöytään. Lopuksi kokoonnuimme kappeliin, jossa seurakunnan Katariina kanttori lauloi kanssamme monta rakasta virttä ja Maaria pappi puhui meille Jeesuksen vertauksesta kuninkaan pojan häistä. Yksi vieras oli tullut ilman häävaatteita. Me olemme matkalla Karitsan häihin. Jeesus itse pukee meidät vanhuskauden vaatteeseen. Lopuksi Maaria kyseli rukousaiheita ja rukoilimme yhdessä. Hetki oli siunaava. Kahvin jälkeen oli hyvä lähteä kotiin yhdessäolosta virkistyneenä. Kiitos Teille työntekijät, ja kiitos seurakunnalle!

”Kiitos suuren Kuninkaan, joka siunaa kirkkoaan lahjoin lukemattomin erilaisin antimin. Kristus itse päälle maan kaiken tuli jakamaan. Kuolemallaan antoi hän maailmalle elämän. Herran suuna, käsinä vaellamme yhdessä, että kaikki maailma voisi Isään uskoa. Yksin emme työtä tee, toinen toista tarvitsee. Tuomme vaihtopöydälle lahjamme ja puutteemme. Tässä valtakunnassa heikot ovat vahvoja, sairas terveen parantaa, saaja auttaa antajaa. Täällä tieto viisaus, kaikki taito, rakkaus kätketty on Kristukseen aarteeseemme yhteiseen. Elämän saan lahjaksi, jos sen anna alttiiksi. Siemen maahan haudataan tähkäpäiksi kasvamaan.” Virsi 428

Tänä aamuna, 21.10. 2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Minä olisin osannut yhdistää Kyöstin ja Kaisan!
Ihailen presidentti Kalliossa hänen viisauttaan turvata Jumalaan. Hän kehoitti myös Suomen kansaa rukoilemaan.

mummi kirjoitti...

Kaisa rakas, kyllä olisit osannut nämä nuoremmatkin presidentit, mutta Relanderin rouva ei meiltä löytynyt eikä Alli Paasikivi. Oli niin vanha kuva nuoresta naisesta. Siunausta! t. Mummi