sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Rukousyhteys

Rakas Lähimmäiseni, herään kello viisi rauhallisen yön jälkeen. Kiitos nousee sydämestä. Saan nousta terveenä tähän sunnuntaiaamuun. Herra on päättänyt lähettää meille talven. Lunta on nähty jo varjopaikoissa ja tänään on pakkasta 5,5 astetta, että maa jäätyisi ja lumi pysyisi lasten ilona. Meille mummoille lumikeli voi olla vaarallinen, mutta pyydetään varjelusta Taivaalliselta Isältä, että Hän varjelee kaatumisilta. Turvallista matkaa lumikeleillä, Sinulle ystäväni!

Eilen olin uskovien yhteisessä rukoustapahtumassa Vaasan Kirkossa. Näin monia sisaria niiltä ajoilta kun me eri seurakuntien naiset kokoonnuimme yhteisiin rukouksiin maailman rukouspäivän tiimoilta. Pyhä Henki yhdisti meidät, kun ylistimme Jumalaa, tuli ilo siunata vierustovereita kesken laulun! Herra hoiti meitä yhteisessä rukouksessa ja sanakuulossa.

Päivän evankeliumiteksti on Matteus 22: 1-14. Jeesus puhuu vertauksen kuninkaan pojan häistä. Kuningas lähetti palvelijansa kutsumaan vieraita häihin, muta nämä eivät tahtoneet tulla, vaan menivät kiireisiin töihinsä kuka minnekin ja vainosivat, jopa tappoivat kuninkaan palvelijat. ”Mutta kuningas vihastui ja lähetti sotajoukkonsa ja tuhosi nuo murhamiehet ja poltti heidän kaupunkinsa.”
”Kuningas käski palvelijoidensa kutsua väkeä teiltä ja aitovieriltä hääaterialle. Vieraiden joukossa kuningas näki miehen, jolla ei ollut häävaatteita: Ja hän sanoi hänelle: ”Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisälle, vaikka sinulla ei ole häävaatteita?” Mutta hän jäi sanattomaksi. Silloin kuningas sanoi palvelijoille: ”Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet ulos pimeyteen. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys. Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut.”

Tämä hääjuhla on ”Karitsan häät”, joihin meitä eläviä kutsutaan. Monet kuulevat kutsun, mutta eivät ota sitä vastaan, ”kell´ esteenä on emäntänsä, kuka syöttää härkiänsä”. Monet pilkkaavat Herran sanansaattajia, ja heidän ei käy hyvin. Mutta teiden ja aitovierien asukkaat, joilla on kuulevat korvat, ottavat vastaan evankeliumin. Heille Jeesus sanoo: Tulkaa, minun Isäni siunatut!”

Tänä aamuna, 17. 10. 2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

Seurasin televisiosta jumalanpalveluksen viettoa Tampereen Adventtikirkossa. Vanhempani olivat adventisteja.
Tuttuja lauluja oli hyvä kuunnella.

Liukkaat kelit pelottavat minuakin, varaudun niihin laittamalla tarkoitukseen sopivat ruuvit paksupohjaisten ulkoilukenkien pohjiin. Suosittelen!

mummi kirjoitti...

Rakas Rosina, Karitsan häihin kutsu soi! Toivottavasti jokainen ottaa kutsun vastaan tämän elämän aikana, koska kuollessa portit suljetaan. Sopivatko nuo ruuvit tavalliseen talvikenkään? Siunausta Sinulle! Mummi

Terttumarja kirjoitti...

Kiitos, mummi!
Hanki Maxi Grip liukuesteruuvit, ne ovat 16 kpl:n pakkauksissa, esimerkiksi Agrimarketeissa.
Kiinnitysohje on pakkauksessa, ruuvit on helppo ruuvata paikoilleen kumipohjiin ristipäämeisselillä.
Voi löytyä myös rautakaupoista.

mummi kirjoitti...

Kiitos Rosina hyvästä vinkistä! Siinä meille hyvä turva ottaa kunnon askeleita talvellakin. Mummi