torstai 14. lokakuuta 2010

Pietarin puhe

Rakas Lähimmäiseni, herään kosteaan syysaamuun. Sade rapisee somasti kohdatessaan pihan lehtikerroksen. Keltainen on aamun väri. Lämpöasteita on 2,2. On ennustettu, että tänä päivänä saamme kovan lumimyrskyn. Tällä hetkellä on tyyntä ja rauhallista.

Aamun tekstiksi saan Apostolin tekojen kolmannen luvun, jossa Pietari parantaa ramman miehen. Luku estellään näin: ”Pietari, mennessään Johanneksen kanssa pyhäkköön, parantaa ramman 1-8, mitä kansa ihmettelee, 9-11; hän osoittaa sen ihmeen tapahtuneen kaikkien profeettain ennustaman Kristuksen voimasta ja kehottaa parannukseen, että saisivat syntinsä anteeksi ja sen siunauksen, jonka Kristus tulemuksessaan on antava.”

Pietarin puhe on voimakas: ”Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää. Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies, mutta elämän ruhtinaan te tapoitte; hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne. Ja nyt veljet, minä tiedän, että olette tietämättömyydestä sen tehneet, te niin kuin hallitusmiehetkin. Mutta Jumala on näin täyttänyt sen, minkä hän on edeltä ilmoittanut kaikkien profeettain suun kautta, että nimittäin hänen voideltunsa piti kärsimän. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista, ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.”

Pietari puhui meillekin tänä aamuna, rukoillaan yhdessä: Herra, armahda meitä, anna syntimme anteeksi, ja anna siunauksesi ja rauhasi. Anna usko ylösnousseeseen Vapahtajaamme. Amen.

Tänä aamuna, 14.10.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Hei Mummi,täällä sataa ensi lumi parhaillaan!
Apostolien teot ovat kokonaan jännittävää luettavaa.
Pietari parantaa ramman miehen ja Pietari puhuu voimallisesti.
Jumalalle on kaikki mahdollista!
Se oli myös meille ja loppurukous siunasi!
Kiitos Vapahtajamme,Herra Jeesus Kristus!
Siunausta tähän päivään sinulle Mummi!
Tuliko sinne lumimyrsky?

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, täällä oli klo 13 astityyntä ja aurinko paistoi, sitten alkoi myrsky ja räntäsade. Ei tullut lunta maahan. Tulin juuri siunatusta lähimmäisillasta, meitä oli paikalla 22 henkeä sateesta ja myrskystä huolimatta. Siunausta! Mummi