keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kristuksen ruumis

Rakas Lähimmäiseni, Tänä aamuna Herra johdatti käteeni Katekismuksen. Siinä on uskontunnustuksemme selitetty lause lauseelta. On turvallista lukea sitä kohta kohdalta. Se antaa rauhan, sen kaiken rauhattomuuden jälkeen, minkä tiedotusvälineet ovat korvillemme syytäneet.

Kirkosta, pyhästä yhteisestä seurakunnasta sanotaan näin: ”Pyhä Henki kokoaa kristillisen kirkon ja tekee sen pyhäksi. Kirkko, kristillinen seurakunta, on armahdettujen syntisten yhteisö, joka luottaa Jumalaan ja jossa Pyhä Henki herättää uskon ja rakkauden. Kirkkoa on sen alkuajoista lähtien kutsuttu Kristuksen ruumiiksi. Se on elävä kokonaisuus, jonka päänä on Kristus ja jonka jäseniksi tullaan kasteessa. Vaikka olemme erilaisia, meillä on yhteinen usko, joka liittää meidät Kristukseen ja toisiimme. Kirkko kuvataan myös äidiksi, joka kantaa meitä sylissään ja huolehtii meistä.
Jumalan sana, kaste ja ehtoollinen ovat kirkon näkyviä tuntomerkkejä. Niitä sanotaan myös armonvälineiksi, koska Pyhä Henki käyttää niitä välittäessään meille Jumalan armon. Kristuksen tahdon mukaisesti kirkko kutsuu ja vihkii sananpalvelijoita hoitamaan armonvälineitä. Sanallaan Jumala sekä tutkii meitä ja armahtaa meidät. Kaikkien kristittyjen yhteinen tehtävä on julistaa evankeliumia Kristuksesta koko maailmalle.”

Tänä päivänä näitä sanoja ei ole kuulunut, vaan kirkon ylin johto puhuu kukin omalla suullaan kirkon kannan ja sekoittaa kaikkien mielen. Raamattu, joka on kristityn käsikirja, on joidenkin heidän mielestään vanhanaikainen, kun kehitys on mennyt niin paljon eteenpäin. He eivät muista, että ”Kirkko, kristillinen seurakunta, on armahdettujen syntisten yhteisö, joka luottaa Jumalan sanaan.”

Meille sanotaan: ”Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.” Markus 13.5. Rakas Lähimmäiseni, rukoillaan, että Jeesus Kristus itse pitää meitä lähellä Jumalaa ja avaa Raamatun sanan rikkaudet ravinnoksemme, että emme menetä toivoamme! Muistetaan, että Jeesus elää ja armahtaa meitä!

Tänä aamuna, 27.10.2010, rakkaudella Mummi

1 kommentti:

mummi kirjoitti...

Rakas AnneMari, tervetuloa lukijakseni. Muistan Sinua ja koko perhettäsi rukouksissani. Iloitsen kauniista töistäsi, joita jaksat tehdä iloksemme! Mummi