maanantai 15. elokuuta 2011

"Herra on Jumala!"

Rakas Lähimmäiseni, herätessäni maanantaiaamuun, on ilo ja rauha sydämessäni vielä Jumalan kosketuksesta eilisessä messussa. Väkeä oli vähän, mutta Jumala kosketti voimallisesti ehtoollisessa ja saarnan aikana. Markus pappi oli ottanut saarnatekstiksi 1 Kun.18:21-26, 36-39.

Elia oli Jumalan profeetta. Hän halusi herättää kansan, joka palveli Baalia. Hän kysyi suoraan: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala,seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Meilläkin on monia jumalia, jotka vievät mukanaan arjessa niin, että Taivaan Jumalaa muistamme vain kirkossa käydessämme. Onnummeko mekin puolelta toiselle? Jumala haluaa meidät kokonaan. Jeesus haluaa sydämemme Herraksi kokoaikaisesti. Me emme voi palvella kahta Herraa. Tämän elämän aikana meidän on tehtävä valinta. Nyt on pelastuksen päivä!

Elia halusi panna Jumalan koetteelle. Hän odotti hetkeä, jolloin ruokauhri uhrataan ja koko seurakunta oli rukouksessa. Silloin hän sytytti alttarinsa ja rukoili elävää Jumalaa: "Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että käännät heidän sydämensä takaisin." Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan, sekä nuoli veden, joka oli ojassa. Kun kaikki kansa näki tämän, lankesivat he kasvoillensa ja sanoivat: "Herra on Jumala! Herra on Jumala!"

Rakas Jumala, tee meistä kokoaikakristittyjä! Anna meille vahva usko, ettemme epäilisi armoa, jonka Jeesus on meille Golgatan ristillä valmistanut. Niinkuin Herran tuli tässä nieli kaiken pois, niin puhdistaa Jeesuksen veri meidät kaikesta synnistä, eikä meidän tarvitse syntejämme enää muistella. Jeesus meidät pelastaa! Kiitos siitä, että joka päivä saamme kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa ja Sinun rakkaina lapsinasi, Herra, meidän Jumalamme! Aamen

Tänä aamuna, 15.8.2011, rakkaudella Mummi

3 kommenttia:

mummi kirjoitti...

Rakas Kirlah, tervetuloa lukijoideni joukkoon. Herra Sinua siunatkoon ja johdattakoon! Mummi

sylvi kirjoitti...

Siunattua alanutta viikkoa sinulle!

mummi kirjoitti...

Samoin Sinulle, rakas ystävä! Mummi