torstai 4. elokuuta 2011

Kylässä kummitytön kanssa

Rakas Lähimmäiseni, ihana Elisa, kummityttöni, sulatti sydämeni hymyllään moneen kertaan, kun vierailimme yhdessä hänen mummolassaan, parisataa vuotta vanhassa maalistalossa. Mennyt aika ja tämä päivä tervehtivät toisiaan talon kurkihirren alla. Sai tutustua uusiin ihaniin ihmisiin ja nähdä heidän kauniin toimivan kotinsa. Iso koira kulki vapaana ja onnellisena pihapiirissä nykyaikaisen tekniikan turvin. Mummi oli ihmeissään ja myyty! Kiitos asianosaisille!

Täytyy sanoa, että matkailu avartaa. Illalla sain vielä käydä ystävien uudessa kodissa. Kerrostalossa oli valoisa, avara, ystävien näköinen "taivaskoti". Iloitsen heidän onnistuneesta muutostaan ja kiitän hyvästä yhteisestä hetkestä!

Raamatussa Jeesus vierailee usein ystävien luona. Hänellekin tuotti iloa tavata lähimmäisiään. Hän nosti esikuvaksi lapsen, joka taydellisesti luottaa hoitajiinsa ja on esikuva meille aikuisille aitoudessa ja täydellisessä rehellisyydessä.

"Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti, joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei pääse sinne sisälle." Markus 10:14-16. "Kotiin tultuaan Jeesus kysyi opetuslapsilta: "Mistä te matkalla keskustelitte?" He olivat vaiti, sillä he olivat väitelleet siitä, kuka heistä oli suurin. Jeeus istuutui, kokosi kaksitoista opetuslastaan ympärilleen ja sanoi heille: "Jos joku tahtoo olla ensimmäinen, hänen on oltava viimeinen ja kaikkien palvelija." Sitten hän asetti heidän keskelleen lapsen, otti hänet syliinsä ja sanoi: "Joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Ja joka ottaa minut, ei ota minua, vaan sen, joka on minut lähettänyt." Markus 9:33-37.

Rakas Jumala, auta meitä olemaan lapsen kaltaisia, aitoja, rehellisiä ihmisiä. Auta meitä rakastamaan lapsia ja suojelemaan heitä kaikelta pahalta. Kiitos, että Jeesus elää keskellämme ja rakastaa meitä rakastamaan lähellämme olevia lapsia ja ohjaamaan heitä oikealle tielle. Kiitos Kolmiyhteinen Jumala!

Tänä aamun, 4.8.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Ystävät ovat tärkeitä.
Ihana rukous, liityn siihen.
siunausta sinulle!

mummi kirjoitti...

Rakas, uskollinen Sylvi! Kiitos, kun kommentoit. Se antaa minulle uskoa, että on tärkeää kirjoittaa, kun joku katsoo ja elää mukana. Siunausta päivääsi! Mummi