maanantai 29. elokuuta 2011

Luovuus, Jumalan ihme.

Rakas Lähimmäiseni, tänään kerron Sinulle ystävästäni Kaijasta, jolle Jumala näytti suuren ihmeensä. Tapasin Kaijan kaupan käytävällä. Hän sanoi minulle: "Olen kuullut, että sinä rukoilet, tulisitko luokseni, minulla on kaksi kuukautta elinaikaa."

Kaija sairasti syöpää ja oli hoidoista huonovointinen. Rukoilimme yhdessä. Lähtiessäni sanoin Kaijalle: "Kirjoita runo auringolle, minäkin kirjoitan. Kun tulen luoksesi luemme runot toisillemme." Runoista tuli hyvin erilaiset, mutta asia keihtoi ja jatkoimme runojentekoa sopimistamme aiheista. Runoja löytyi laatikostakin ja Kaija kokosi ne runokirjaksi. Kun kirja tuli painosta, Kaija kysyi, mitä me nyt teemme? Ehdotin, että aletaan maalata. Minä maalasin kukkivan omenapuun ja Kaija maalasi minut. Siitä tuli hieno naivistinen maalaus. Kaija alkoi maalata valtavasti naivistisia kuvia. Pieni koira oli hänen sylissään maalaustelineenä. Huomasin, että syöpä jäi taka-alalle ja luovuudesta tuli iso ilo Kaijan elämään. Pidimme yhteisiä näyttelyitä, elimme laatuaikaa Jumalan kämmenellä.

Kaija eli neljä vuotta tapaamisemme jälkeen. Kaijan ystävyys oli minulle suuri ilo. Viimeisinä päivinä, jos en mennyt aamupäivällä Kaijan luo, hän soitti: "Rakas ystävä, minä elän vielä, tule käymään." Viimeisenä aamunaan Kaija oli virkeä. Kun lähdin, hän sanoi:" Rukoile mieheni puolesta, Kiitos kaikesta!"

Rakas Jumala, kiitos Kaija ystävästä! Kiitos, että johdatit meidät yhteen. Kiitos, että näytit meille luovuuden tervehdyttävän voiman. Kiitos, että Sinä elät keskellämme, Kolmiyhteinen Jumala! Aamen.

Tänä aamuna 29.8.2011, rakkaudella Mummi

3 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Ihana ihminen olet kun autoit ystävääsi.
Tällaisia ystäviä tarvitaan.
Olet Jumalan lähetti.

Esirukous pyyntö täältäkin.
Rukoiletko kanssani nuoren Rebekan puolesta joka odottaa lasta, hän on kihloissa, mutta heillä ei ole asuntoa, eikä vakituista työpaikkaa. Rukoillaan että Jumala auttaisi tätä nuorta paria, että saisivat asunnon ja työpaikan ja muutenkin ohjaisi heidän yhteistä eläänsä.
Kiitos ja Siunausta sinulle mummi

mummi kirjoitti...

Sylvi rakas, me saamme olla Jumalan apulaisia tietämättämmekin. Elätään päivämme Hänen kanssaan, niin Hän johdattaa. Rukoillaan suurena joukkona Rebekan puolesta, että perhe saisi asunnon ja työpaikan, että pienellä tulokkaalla olisi turvallinen koti. Herra kuulee meitä Jeesuksen nimessä. Mummi

sylvi kirjoitti...

Kiitos mummi!