maanantai 30. tammikuuta 2012

Herra, lisää meille uskoa!

Rakas Lähimmäiseni, usko on hyvin tärkeä asia. Jos emme usko Jeesukseen, Vapahtajaamme, meillä ei ole Taivaallista Isääkään. Raamatun sanakirjassa on yli kolme sivua uskoa käsitteleviä raamatunkohtia. Sekin kertoo uskon tärkeydestä.

Eilisen messun saarnateksti oli Hebr.11.23-27. "Uskon kautta pitivät Mooseksen vanhemmat häntä heti hänen syntymänsä jälkeen kätkössä kolme kuukautta, sillä he näkivät, että lapsi oli ihana; eivätkä he peljänneet kuninkaan käskyä. Uskon kautta kieltäytyi Mooses suureksi tultuaan kantamasta faaraon tyttären pojan nimeä. Hän otti mieluummin kärsiäkseen vaivaa yhdessä Jumalan kanssa kuin saadakseen synnistä lyhytaikaista nautintoa, katsoen "Kristuksen pilkan" suuremmaksi rikkaudeksi kuin Egyptin aarteet, sillä hän käänsi katseensa palkintoa kohti. Uskon kautta hän jätti Egyptin pelkäämättä kuninkaan vihaa; sillä koska hän ikäänkuin näki sen, joka on näkymätön, niin hän kesti."

Hebrealaiskirjeen yhdennessätoista luvussa on paljon mainintoja, kuinka usko on auttanut eri henkilöitä toimimaan Jumalan tahdon mukaisesti. Meillekin Jeesuksen seuraajille usko, jonka Jeesus antaa on kaiken perusta. Pyhä Henki auttaa uskomaan, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden. Uskon kautta ymmärrämme, että olemme Taivaalisen Isän lapsia ja perimme iankaikkisen elämän. Uskon kautta luotamme Pyhän Hengen työhön ja apuun kaikissa elämämme tilanteissa. Uskomme, että Pyhä Henki auttaa meitäkin toimimaan Jumalan tahdon mukaisesti.

Rakas Jumala, kiitos siitä, että tänäänkin kutsut uusia ihmisiä uskomaan Herraan, Jeesukseen Kristukseen. Herra, lisää uskoa meille kaikille Jeesuksen seuraajille! Aamen.

Tänä aamuyönä, 30.1.2012, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Näin on.))
Suloseni piti eilen Jumalanpalveluksen kun papilla oli lomapäivä.
Täällä oli eri texti mitä suomessa. Myrskystä.
siunattua iltaa sinulle!

mummi kirjoitti...

Sylvi rakas, meilläkin on aina kolme tekstiä. Pappi saa varmaan valita mistä tekstistä saarnaa. Evankeliumiteksti oli Joh. 6: 23-27. Täällä on pirteä pakkanen. Herran siunausta Sinulle ja Sulosellesi! Mummi