maanantai 16. tammikuuta 2012

Riemuvuosi.

Rakas Lähimmäiseni, iloitsen vielä eilisestä saarnasta, joka antoi uuden löytämisen ilon! Vapaus Kristuksessa on ollut elämäni riemu jo vuosikymmeniä, mutta uusi löytö oli riemuvuosi, josta Jumala puhuu Moosekselle kolmannessa Mooseksenkirjassa luvussa 25.

Pastori Markus Pöyry saarnasi meille, että tänään elämme riemuvuotta Jeesuksessa Kristuksessa. Riemuvuoden laki sääti, että joka viideskymmenes vuosi oli riemuvuosi, jolloin kaikki saivat palata perintömailleen takaisin ja saivat täyden vapauden kaikesta mikä heitä orjuutti. Riemuvuoden alkaminen ilmoitettiin pasuunan äänellä. Se oli vapautuksen ääni, olet vapaa!

Jeesus huusi tuskasta suurella äänellä, kun Hän antoi henkensä Sinun ja minun edestä Golgatan ristillä. Se oli vapautuksen huuto: "Se on täytetty!" Sinä ja minä olemme vappaat! Jokaisella tuhlaajapojalla ja tytöllä on oikeus palata Jumalansa luo tänäänkin. Jeesus on sovittanut meidät Jumalan kanssa. Olemme vapaat! Olemme vanhurskautetut Jeesuksen veren kautta. Meidän riemuvuotemme on Jumalan varassa elämistä. Hän pitää meistä huolen. Ehtoolliselle saamme tulla ansiottomina palvelijoina, kaikki on Kristuksessa. Hänelle kiitos ja kunnia!

Rakas Jumala, kiitos siitä, että saamme elää riemuvuotta! Saamme elää Sinun varassasi jokaisen päivämme. Jeesuksen armo riittää vapauttamaan meidät joka päivä täydelliseen vapauteen. Sinä, Isä kuulet meitä, kun Sinulle asiamme kerromme, ja Pyhä Henki johdattaa meitä Sinun ohjeittesi mukaan. Ole ylistetty, Kolmiyhteinen Jumala!

Markus Pöyryn hyvä saarna on kuultavissa luthersaatio.fi sivulla.

Tänä aamuna, 16.1.2012, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

annikki kirjoitti...

Jokainen vuosi on riemuvuosi jonka saamme elää ja nauttia kaikkea elämisen riemua. Mutta heräsi kysymys koska taas olisi se juutalaisten riemuvuosi eli 50 vuosi kun kaikki palutetaan ennalleen. Olisiko se 2050 vai koska. Vai onko se edes tärkeätä tietää?

mummi kirjoitti...

Rakas Annikki, minä en tiedä. Rukoillaan, että juutalaiset ottavat Jeesuksen vastaan, niin hiellä on aina rienuvuosi niinkuin meilläkin. Jeesus tuo vapauden ja rauhan ja liittää meidät Taivaalliseen Isään, juurillemme. Kiitetään! Mummi