maanantai 23. tammikuuta 2012

Uskon lahja

Rakas Lähimmäiseni, Jeesus herättää uskon! Eilen, lepopäivänä, kuulimme kuinka Jeesuksen Jumaluus ilmeni hänen teoissaan. Ihmisissä heräsi toivo ja usko. Kaikki seurasivat Jeesusta ja halusivat kuunnella Häntä. Mekin saimme kuulla hyvän sanoman Jeesuksesta ja ehtoollisessa saimme syntimme anteeksi. Saimme rauhan ja ilon! Mekin saamme iloita Jeesuksen seurasta joka päivä Sanaa tutkiessamme. Kiitetään siitä, että Jeesus elää kanssamme Pyhässä Hengessä!

Eilen kävin pitkästä aikaa mieheni haudalla. Lunta oli niin paljon, että kiveäkään ei paljon näkynyt. Huomasin, että ilman lapiota ei sinne tarvitse lähteä. Sain kuitenkin kynttilän sytytettyä. Nyt se palaa viisi vuorokautta siellä lumen alla, jos ei happi lopu.

Illalla saimme jännittää presidenttiehdokkaiden vaalikamppailua. Toinen kierros tuli. Me samme rukoilla, että Jumala vaikuttaa kansan äänestämiseen. Me luottaa siihen, että saamme Jumalan mielen mukaisen presidentin.

Rakas Jumala, kiitos siitä, että tänäänkin vaikutat uskon monen ihmisen sydämessä. Kiitos Jeesuksen armo-voitosta Golgatalla, jonka olet antanut meille tieksi Sinun lapseksesi. Kiitos, rakas Isä siitä, että Sinä hyväksyt meidät lapsiksesi sellaisina ryssyköinä kuin me olemme, kun Jeesuksen veri on pessyt meidät puhtaiksi kaikesta synnistä. Kiitos rakkaudestasi! Kiitos Pyhän Hengen johdatuksesta elämässämme. Kiitos siitä, että Pyhä Henki tuo Jeesuksen lähelle! Aamen

Tänä aamuna, 23.1.2012, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Mummi! Kiitos taas ihanasta tekstistä. Minäkin ajattelen usein, että kiitos Herra, että tänäänkin - siis joka päivä - tulee ihmisiä uskoon! Se on ihanaa! Kaikkea hyvää sinulle ja siunausta!

Anonyymi kirjoitti...

On ihanaa lukea näitä mummin tekstejä. Kiitos niistä!
Mutta tunnen, että on pakko kommentoida yhtä asiaa. En halua vikoilla, mutta mielestäni kyseessä on tosi tärkeä asia.

En millään pysty uskomaan, että ehtoollisessa saamme syntimme anteeksi. Syntihän voitettiin Golgatan ristillä ja Jeesukseen uskoessamme eli parannuksen tehdessämme eli kääntyessämme (mitä sanontaa kukin haluaa käyttää) tämä syntien anteeksisaaminen tapahtuu. Kts. esim. Apt. 10:43 tai 26:18 tai 1.Joh.kirje
1:9 "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä."

Jeesuksen omien sanojen mukaan ehtoollisessa muistelemme Hänen kuolemaansa.
1. Kor. 11:23-26 "Herra Jeesus sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, kiitti, mursi ja sanoi: "Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni." Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni." Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee."

Siunausta Hellevi P

mummi kirjoitti...

Rakas Anonyymi, kiitos siunauksista! Kiitetään Jeeeusksen armotyöstä! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Hellevi, kiitos kommentistasi! Olet ihan oikeassa, että synti voitettiin Golgatan ristillä kertakaikkisesti. Mutta meille annetaan synninpäästö jokaisessa messussa, koska emme ole synnittömiä. Ehtoollisessa saamme Jeesuksen ruumiin ja veren, voidaksemme uskoa, että synninpäästö on totta. Jeesus tulee minun ja Sinun elämään ja antaa armon ja rauhan. Olin vasta luterilaisen papin luennolla. Siellä sanottiin: Herran Pyhä ehtoollinen on autuuden ateria, koska saamme syntimme anteeksi. Meissä vaikuttaa jo nyt iankaikkinen elämä. Iloitsen tästä yhteyden ateriasta, jossa olemme edesmenneiden kanssa samassa pöydässä. Kiitos Jesukselle! Mummi