lauantai 26. toukokuuta 2012

Vastuu Lähimmäisestä.

Rakas Lähimmäiseni, on helluntaiaaton myöhäinen ilta. olen yrittänyt nukkua, mutta uni ei tule. Päivällä katselin raamattusanakirjasta, mitä Pyhästä Hengestä sanotaan, koska huomenna on helluntai, Pyhän Hengen vuodattamisen juhla ja seurakunnan syntymäpäivä:

"Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta" Room. 5: 5. "Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän hengen voiman kautta." Room. 15:13. Rauhaa, iloa, toivoa! Jeesus lähetti Pyhän Hengen seuraajilleen, jotta heillä olisi yhteys keskenänsä; että he rakastaisivat toisiansa niin kuin Isä rakastaa Poikaa ja Poika rakastaa Isää, että hekin  niin toisiansa rakastaisivat. Kaikki, joita Pyhä Henki kuljettaa ovat Jumalan lapsia. Joka Jeesusta seuraa, hän vaeltaa valkeudessa. Seurakunnassa koemme Pyhän Hengen yhteyttä. Siellä on lähimmäinen, joka rukoilee kanssani, jos minulla on vaikeaa. Siellä Sana ja Pyhä Henki hoitaa ja Jumalan rakkaus on läsnä.

Jeesus kuoli ristillä kaikkien ihmisten puolesta.Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan Jumalan, mutta näin ei aina ole. Monet ihmiset harhailevat pimeässä. Heillä ei ole ketään. Kukaan ei ota kädestä. Kukaan ei kysy: "Mitä Sinulle kuuluu?" Paha olo voi käydä niin raskaaksi, että hän näyttää maailmalle, että hän ei jaksa enää. Niin nuori tai vanhempi ihminen tekee teon, joka järkyttää koko mailmaa. Ihmisiä kuolee. Tulee maan suru. Tämä yksin jäänyt surmaa itsensä tai jää kitumaan koko elämän kestävään syyllisyyteen. Mistä tällainen toimintamalli on tullut?

Rakas Jumala, näytä meille totuus. Me olemme syyllisiä. Olemme ummistaneet silmämme lähimmäistemme hädältä. Kun näemme, että joku kärsii lähellämme, Isä, auta meitä menemään hänen luokseen, ottamaan häntä kädestä ja kysymään: "Mitä Sinulle oikeasti kuuluu?" Yksinäisyys katoaa, kun hän saa puhua. Ohjaamme hänet saamaan apua ja hoitoa ammattiauttajalta. Kun kerromme hänelle, että Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan kaikki katuvat syntiset, hän löytää toivon Jumalassa. Jeesus vapauttaa hänet syntitaakasta ja syyllisyydestä. Hän löytää seurakuntayhteyden ja paikkansa yhteiskunnassa. Rakas, Jumala, auta meitä auttamaan!

Tänä iltana, 26.5.2012, rakkaudella Mummi.

3 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Kiitos, Mummi, näistä sanoista! Puhut aivan totta. Kunpa osaisimme herkin korvin kuunnella lähellämme liikkuvia ihmisiä ja olisimme myös niin rohkeita, että uskaltaisimme oikeasti "ottaa kädestä kiinni", jos sellainen tuntuisi oikealta toimimistavalta. Voisimme unohtaa "mitähän muut sanovat?"- kysymyksen ja olla lähellä apua tarvtsevia. Tähän Jumala meitä auttakoon.

sylvi kirjoitti...

Kiitos rukouksestasi. Kumpa huomaisimme hädän ympärillämme ja tarttuisimme siihen auttavin käsin.
Taivaan Isä auttakoon meitä.

mummi kirjoitti...

Rakkaat, Runoystävä ja Sylvi, kiitos kommenteistanne! Rukoillaan, että oppisimme kantamaan vastuuta lähimmäisistämme, joiden näemme voivan huonosti. Kyllä apua löytyy, ja nyt nähdyt onnettomat tilanteet voidaan ehkäistä. Mummi