keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Lapsuusmuistot.


Rakas lähimmäiseni, oletko huomannut, että me elämme historiassa. Neljänkymmenen vuoden takaiset lapsuusmuistot ovat tyystin erilaisia kuin tämän päivän lapsilla. Niistä voisi koota historiankirjan.

Meillä kahdella äidillä oli eilen herkkuhetki, kun kuuntelimme poikiemme lapsuusmuistoja: "Radanvarren vesimontulla pelattiin talvella jääkiekkoa, rantamaantien varrella oli pesäpallokenttä. aida takana kivillä oli juttupaikka ja Teresianpellolla käytiin syöttämässä hevosia." Kaikki oli saatavilla ja puuhaa riitti koko päiväksi. Valokuvat niistä hetkistä ovat rakkaita muistoja. Se oli lapsuutta neljäkymmentä vuotta sitten. Ajat muuttuvat ja me ajan mukana. Nyt poikien pesäpallokentällä kasvavat suuret lehtikuuset.

Rakas, Jumala, minkä rikkauden Sinä meille ihmisille annatkaan! Sinä annat elämän, ainutkertaisen elämän, johon kuuluu lapsuus nuoruus, keskipäivä ja vanhuus. Varjele, Sinä, Elämän Antaja, Isämme ja Luojamme, että saamme elämämme täydesti elää. Kutsu, rakas Jumala, kaikki ihmiset elämään tätä elämää yhteydessäsi, Vapahtajamme armon alla! Aamen.

Tänä aamuna, 11.7.2012 rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Näin lapsuutemme jäävät muistoihin.
Teillä hieno hetki nurten kanssa.
Olette viettäneet myös sukujuhlia.
Ihania tapaamisia.

Me käytiin Turussa Evankeliumijuhlilla. Oli antoisat juhlat. Ystäviä tavattiin ja yhdessä Jumalan sanan ääressä saimme nauttia hyvästä, loduttavasta ruokkivasta sanasta muukissa ja puheissa.
Paljon oli nuoria ja lapsiperheitä sekä meitä vanhempia juhlilla.
Sinunattua päivää sinulle.

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, niin menivät Turun juhlat, en päässyt mukaan. Hyviä yhteisiä hetkiä on ollut, juhlahetkiäkin. Niistä saa iloita ja kiittää Herraa! Siunattua kesää! Mummi