sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Karitsan häät.

Rakas Lähimmäiseni, tänään on tuomiosunnuntai. Kirkkovuoden viimeinen sunnuntai. Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Päivän tekstit ovat Dan. 12: 1-3; Ilm.20:11-21;1; Matt 25:31-46. Liturginen väri vihreä. Kaksi kynttilää. Virsi 153.

Luin kokonaan Matteuksen 25 luvun. Luku on kokonaan Jeesuksen puhetta. Siinä Hän puhuu vertaukset kymmenestä neitsyestä 1-13 ja palvelijoille uskotuista leivisköistä 14-30; kertoo, kuinka Ihmisen Poika tulemuksessaan on tuomitseva kansat 31-46.

Jeesus kehottaa seuraajiaan valvomaan vertauksessaan kymmenestä neitsyestä. Vain viidellä oli lampussaan öljyä. He olivat valmiina silloin kun Ylkä tuli ja he pääsivät Karitsan häihin. Toiset viisi jäivät ulkopuolelle, koska Jeesus ei tuntenut heitä. Jeesuksen viesti meille on tänä päivänä: "Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä."

Jumala tuntee seuraajansa, heille uskotaan leivisköitä hoidettavaksi kullekin kykyjensä mukaan. Seuraajilta odotetaan toimintaa, leivisköiden hoitoa. Kun Jeesus palaa, Hän maksaa palkan. Hänen vietinsä on: "Sillä jokaiselle, jolla on annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin, mutta, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on."

Kun Jeesus istuu kirkkautensa valtaistuimelle, olemme kaikki polvillamme Karitsan edessä. Hän kutsuu tuntemansa ja lunastamansa ihmiset oikealle puolelleen ja sanoo heille: "Tulkaa minun isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti." Vasemmalla puolellaan istuville, joita Hän ei tunne, Hän sanoo: "Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen."

Jeesuksen viesti on: "Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä te olette tehneet yhdelle näistä vähimmistä veljistäni, sen  te olette tehneet minulle."

Rakas Taivaallinen Isä, auta meitä kulkemaan Pyhän Hengen johdatuksessa ja elämään lähellä Jeesusta, että pysymme Sinun lapsinasi. Aamen

Tänä aamuna, 25.11.2012, rakkaudella Mummi.
Ei kommentteja: