sunnuntai 23. joulukuuta 2012

"Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne"


Rakas Lähimmäiseni, me valmistaudumme ilon juhlaan. Ilosanoma kuuluu: "Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra!" Jeesus vapauttaa meidät vapauteen synnin orjuudesta. Ilo on siitäkin, että joulu yhdistää perheet. Ilo on siitä, että ihmisillä on hyvä tahto.

Eräänä aamuna mielessäni oli Raamatun sana: "Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne". Otin sanakirjan, mistä löytyy tuo sana? Nehemia 8:9-10 kuuluu näin: "Ja Nehemia, maaherra ja pappi Esra, kirjanoppinut ja leeviläiset, jotka opettivat kansaa, sanoivat kaikelle kansalle: "Tämä päivä on pyhitetty Herralle, teidän Jumalallenne, älkää murehtiko älkääkä itkekö". Sillä kaikki kansa itki, kun he kuulivat lain sanat. Ja he sanoivat vielä heille: "menkää ja syökää rasvaisia ruokia ja juokaa makeita juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei ole mitään valmistettuna, sillä tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme. Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne." Tässä valmistettiin  kansaa lehtimajanjuhliin.

Ilo Herrassa on meidänkin väkevyytemme jouluun valmistautuessamme. "Hänessä me elämme ja liikumme ja olemme" Apt. 17: 28. Hän antaa meille elämän ja autuuden! Mekin syömme kinkkua ja annamme niille, joilla ei ole mitään valmistettua. Meillekin kaikuu tänään ilon kirjeen sana, Fil.4.6-7: "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa."
Iloitaan aina Herrassa! Vieläkin minä sanon, iloitaan Jeesuksesta!

Tänä aamuna, 23.12.2012, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: