keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Hyvä Paimen kaitsee lampaitaan.

Rakas Lähimmäiseni, kuinka paljon meillä onkaan kiitoksen aihetta siinä, että saamme elää Suomessa. Mikä rauha vallitseekaan, kun herään aamuyöstä! Lumihuurteiset puut, valkoinen hanki ja sininen tähtitaivas silmieni edessä. Näen lähikadun ja moottoritien, mutta yksikään auto ei riko hiljaisuutta. Kiitos, Isä, tästä rauhasta! Siunaa ja varjele kaikkia niitä lähimmäisiämme, jotka elävät sodan keskellä. Auta niitä, jotka tänään pelkäävät ja kärsivät! Auta päättäjiä rauhan töihin! Anna rauhasi kaikkiin sydämiin!

Juha Vähäsarja muistuttaa siitä, että Jumala kaitsee omiaan rakkauden kädellä, kuunnellaan häntä:

"Minä kaitsen itse lampaani ja vien itse ne lepäämään - näin sanoo Herra Jumala. Minä etsin eksyneen ja tuon takaisin laumasta harhautuneen, minä sidon murtuneen jalan, minä hoivaan uupunutta, ja vahvat ja lihavat minä  pidän kurissa. Minä kaitsen laumaani niin kuin sitä tulee kaita. Hesekiel 34: 15-16.

Hyvä Paimen kaitsee lampaitaan, vie ne lepäämään, etsii, tuo takaisin harhautuneen, sitoo murtuneen jalan, hoivaa uupunutta ja laittaa rajat itseriittoisille. Tätä esimerkkiä tulee jokaisen kristityn seurata. Erityisesti se koskee seurakuntien paimenia. Sanassa syystä varoitetaan kaikkia pyrkimästä paimenen virkaan, koska heiltä vaaditaan  muita enemmän ja heidät myös tuomitaan kerran ennen muita. Paimeneen tulee siksi todella tuntea Jumala ja hänen tahtonsa ja hänen tulee elää lähellä Jeesusta.. Muuten tehtävästä ei voi tulla mitään.
 Paraskaan paimen ei ole oikea paimen, ellei hän kulje  Jeesuksen johdatuksessa. Huonionkaan paimen ei ole väärä paimen, jos hän kulkee Herran käden alla."

Tänä aamuna, 28.1.2015, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Minua nyt paimeneni kantaa, sylissäni hauska olla on. Kaiken minkä tarvitsen hän antaa.
silloin en voi olla onneton. SK. 319.

siunausta päiviisi.

pau kirjoitti...

Hymyilyttää, kun itsekin tänään taas siteerasin Vähäsarjaa ja sen lisäksi kirjoitin paimen-aiheesta, josta Vähäsarjakin kirjoittaa!
Toivottavasti yskäsi hellittää - no, sekin on Paimenemme tiedossa!

mummi kirjoitti...

Koettelee, vaan ei hylkää, Herra! Lima valuu kurkkuun ja sitten ärsyttää yskimään. Missä vika? Vielä ei ole kulunut kuusi vikkoa. Rakkaat ystävät Sylvi ja Paula, luotetaan, että Herra on kanssamme kaikessa! Mummi

amppu kirjoitti...

Mulla on oma koira ja Se on vähän samanlaista kuin tuolla tekstissä puhutaan lampaista.koirani on hyvin ihana ja söpö mutta Se ei ole tärkeintä vaan Se että Se on hyvin kasvatettu.