maanantai 9. marraskuuta 2015

Jumala kutsuu ja varustaa.

Rakas Lähimmäiseni, heräätkö tänään voimattomana ja lopen uupuneena? Jumala voi nostaa Sinut voimattomuudesta! Yllättäin Jumala voi lähettää Sinut auttamaan sairasta ystävääsi ja Sinä saat siihen voiman Jumalalta. Ystävän kanssa rukoilette ja Jumala parantaa yllättäin. Kiitollisuus hyvää Jumalaa kohtaan vie teidät uusiin tehtäviin. Näin Jumala lähettää meitä tavallisia tallaajia.

Kun Jumala herättää minut, iällisen mummin, joskus voimat ovat kokonaan poissa. Mutta Isän kanssa keskusteltuani, nousen kohta katselemaan maailmaani. Näen suuren ohiajavan rekan, jonka kuski tarvitsee Jumalan siunausta työpäiväänsä. Muistan Sinut, rakas Lähimmäiseni, joka päivittäin katselet kanssani Jumalan tekoja. Me tarvitsemme Jumalan voimaa jaksaaksemme! Kiitän Jumalaa Sinusta! Sinä rohkaiset minua nousemaan rukouspaikalleni ja pyytämään Isältä Sanaa tähän päivään. Saamme iloita siitä, että Jumala on kanssamme ja Hän siunaa meidät läsnäolollaan!

Tuom. 6:14,16 saamme katsella Jumalan suuria tekoja: "Silloin Herra katsoi häneen ja sanoi: "Käytä sitä voimaa, joka sinussa on. Mene ja pelasta Israel midianilaisten käsistä. Minä lähetän sinut!" Herra sanoi hänelle: "Kun minä olen sinun kanssasi, sinä kukistat midianilaiset aivan kuin vastassasi olisi yksi ainoa mies."

Juha Vähäsarja jatkaa: "Kun Jumala kutsui  Gideonin vapauttamaan kansan midianilaisten käsistä, tunsi Gideon itsensä heikoksi ja mahdottomaksi niin suurta tehtävää toteuttamaan. Jumala rohkaisi Gideonia kuitenkin lupaamalla itse olla hänen kanssaan. Kun Jumala kutsuu työhönsä, koemme varmasti samalla tavalla. Tehtävä on liian suuri, me liian huonoja. Varmasti löytyisi parempia henkilöitä, varmasti on olemassa toisia sopivampia. Niin varmasti löytyisikin parempia ja olisi sopivampiakin, mutta  Jumala kutsuukin juuri meidät eikä jotakin toista. Kun Herran kutsun edessä tuntee voimattomuutensa, se on hyvä ja terve merkki. Itseensä liikaa luottava ei sensijaan kestä.
Kun Jumala kutsuu työhönsä, hän varustaa myös tehtävään. Näyttäköön tehtävä kuinka suurelta ja mahdottomalta tahansa."

Tänä aamuna, 9.11.2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: