sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Annetaanko me anteeksi?

Rakas Lähimmäiseni, tänään on anteeksiantamisen sunnuntai. Isä armahtaa meidät Jeesuksen ristintyön tähden. Meidänkin on anteeksiannettava niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet! Sitten  vasta sydän saa levon!

Sanan aika: "Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinnen Isämme teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne." Matt.6: 14-15.

Valmistauduimme erään ystävän kanssa yhteiseen rukoukseen. Ystävä kertoi, kuinka naapuri oli häntä loukannut. Ehdotin, että jätämme asian Herralle, niin voit antaa hänelle anteeksi ja saat rauhan. Ystävä sanoi, että kyllä hän voi sen antaa anteeksi, mutta koskaan ei sitä unohda!

Mietitäänpä, mitä meille tapahtuu, jos emme unohda toisen pahaa tekoa. Se jää kytemään mieleen. Se putkahtaa esiin tuon tuostakin. Kauna ja katkeruus hallitsee mieltä. Sydän ei ole vapaa! Jeesus sanoo meille: "Vapauteen minä sinut vapautan!" Kun Hän antaa anteeksi, hän upottaa rikkomuksemme unohduksen mereen. Se rikkomus on anteeksi annettu ja unohdettu! Rukoillaan, että mekin voimme antaa anteeksi niinkuin Jeesus antaa anteeksi.

Rukoillaan Isä-meidän rukous: "Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja annna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi anamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Jumalanpalveluksessa saamme synninpäästön ja ehtoollisella Jeesuksen veri pesee sydämemme puhtaaksi ja vapaaksi. Mennään kaikki seurakuntaan tätä armoa omistamaan!

 Kehottaa tänä aamuna, 1.11.2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: