tiistai 4. elokuuta 2009

"Anokaa, niin teille annetaan"

Tänä aamuna Herra herättää minut kello neljä täysin valveille, kertomaan Sinulle, että olen saanut avun jalkavaivaani. Kipu reidessä piinasi viikon verran. Suunnittelin, että maanantaina menen terveyskeskukseen kysymään, mikä sitä vaivaa. Sunnuntaina urheilua katsellessa nypin reittä sormenpäillä ja pyysin: "Isä, ota pois tämä kipu. Hoida jalkaani rakkautesi kädellä." Isä kosketti! Maanantaina kipu oli poissa! Ilo ja riemu täytti sydämen. Kiitollisuus hyvää Jumalaa kohtaan pulppusi huuliltani.

Katson Raamatun sanakirjasta anoa-sanan kohdalta. Sieltä löytyy yli kaksikymmentä kehoitusta anomaan Jumalalta sitä mitä meiltä puuttuu. Jaakobin kirjeen 4:2 julistaa: "Teillä ei ole, sentähden ettette ano." Jeesus itse lupaa: "Mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa." Hän lupaa vielä: "Kaiken, mitä te anotte rukouksessa uskoen, te saatte." Kun me pyydämme Jumalan mielen mukaisesti rukouksessa uskoen, meille vastataan. Saamme ihmetellä ja kiittää!

Meille tuttu lupaus on Matt. 7:7 : "Anokaa, niin telle annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan." Jumalalla on kaikki valta ja voima. Hän parantaa ja Hän antaa lapsilleen sitä mitä he tarvitsevat. Jaakob. 1:5 yllättää meidät: "Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan."

Rakas Lähimmäiseni, anotaan nyt yhdessä apua Herralta tarpeisiimme: Rakas Taivaallinen Isä, Sinä näet meidät tässä edessäsi. Sinä tiedät mitä me tarvitsemme. Kosketa meitä parantavalla kädelläsi. Me uskomme ylösnousemusvoimaasi. Anna viisautta toimia Sinun toivomallasi tavalla. Anna viisautta selvitä meille annetuista tehtävistä. Anna rakkautta itseämme ja lähimmäisiämme kohtaan. Anna meille synnit anteeksi. Kiitos, että Sinä, Jeesus, annat ilon ja rauhan sydämeen tänäänkin. Amen.

Tänä aamuna, 4.8.2009 ilolla Mummi