perjantai 14. elokuuta 2009

Jumalan tahto

Sinä kysyit minulta, Lähimmäiseni, mikä on Jumalan tahto? Vastasin lyhyesti: "että Sinä pelastuisit!" Löinkö Sinua Raamatulla päähän? Oma kokemukseni Jumalasta on se, että ihmisen pelastus ja yhteys Kolmiyhteisen Jumalan ja pelastetun ihmisen välillä on Taivaallisen Isämme sydämen asia. Raamattu todistaa sen vahvasti. Jeesus tuli maailmaan pelastakseen jokaisen ihmisen synnin ja kuoleman vallasta. Hän valmisti kuolemallaan ja ylösnousemisellaan meille iankaikkisen elämän Jumalan Taivaassa. Iankaikkinen elämä on Jumalan tahto. Se on kaikille valmistettu armolahja.

Jumalan tahto meihin ihmisiin nähden ilmoitetaan Matt. 22:37-39. Siinä Jeesus sanoo: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen tämän vertainen on: `Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi`." Tämä on niin raskas käsky, että ihminen yksin ei pysty sitä täyttämään. Sitä varten Jumala on läsnä. Jeesus asuu seuraajansa sydämessä Pyhän Hengen kanssa. Jeesus on tie, Pyhä Henki opastaa ja auttaa pysymään Jumalan tahdon tiellä. Avoin rukousyhteys Isän ja lapsen välillä toimii joka hetki. Lapsella on tuki ja turva aina lähellä.

Jeesus teki kaikessa Taivaallisen Isän tahdon. Samaa Jeesus toivoo seuraajiltaan Hän sanoo: "Ei jokainen, joka sanoo minulle `Herra, Herra` pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." Ymmärrämme, että jokapäiväinen yhteys on välttämättömyys ja se on ihmeellinen etuoikeus. Siitä saa kiittää joka päivä!

"Tyydy sielu Herran tahtohon, auttajas Hän uskollinen on, sinua ei heitä. Vaikka yllättäisi synkin yö, raukeaisi suurin toive, työ, kulje Herran teitä. Milloin pettää turva muu, Herran armo sulle uudistuu, auttaa jälleen kerran.Pane toivo Jumalaan, kyyneleet Hän kuivaa aikanaan. Tyydy tahtoon Herran." virsi 356.

Tänä aamuna, 14.8.2009, ilolla Mummi