torstai 6. elokuuta 2009

Jeesus kutsuu lähelle

Kun Jeesus eli maan päällä. Hän opetti "ilosanomaa Jeesuksesta" ja toi Jumalan valtakunnan lähelle. Sanoma oli uutta. Sitä oli monien vaikea sisäistää. Fariseukset ja kirjanoppineet eivät ymmärtäneet ollenkaan rakkauden sanomaa, vaan elivät lain kautta. Se harmitti Jeesusta ja Hän suomi suorin sanoin näitä kovapäisiä kuulijoita.

Matt. 23:27 Jeesus huudahtaa kesken moitteen ihastuttavan kielikuvan: "kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet." Tässä Jeesus sanoo selvästi, kuinka lähelle Hän seuraajansa haluaa. Hän itse koki eläessään maan päällä, kuinka kylmä ja julma paikka maailma on. Rakkauden ja armon sanoma, jonka toteuttajaksi Jumala oli Hänet lähettänyt, piti saada ihmisten tietoisuuteen sydämen kautta, siksi Jeesus halusi koota lähelleen, aivan siipiensä alle ne, jotka Häntä seuraavat.

Tänäänkin ylösnoussut Vapahtaja haluaa koota kaikki kylmästä kärsivät, väsyneet ja syyllisyyden vaivaamat lapset siipiensä suojaan. Yhteys Jeesuksen kanssa on aina kahdenkeskinen. Jokaiselle ihmiselle on armo valmiina. Jeesus sanoo, että kaikki saavat tulla! Hän siirtää rikkomuksemme niin kauas kuin itä on lännestä. Hän haluaa luoda läheisen ateriayhteyden jokaisen seuraajansa kanssa. Lähimmäiseni, järjestä itsellesi kohtauspaikka, jossa saat lukea Sanaa ja rukoilla Isää Jeesuksen nimessä. Me tarvitsemme hiljaisuutta. Usko asuu sydämessä, ja sydämessä Pyhä Henki hoitaa Jumala-yhteyttä. Seurakunnassa saamme ehtoollisella kokea perhe-yhteyttä, kun Jeesus antaa ruumiinsa ja verensä meille armonsa sinetiksi.

Jeesus sanoo, ettei Hän anna niinkuin maailma antaa. Paavali on sen oivaltanut, kun Hän sanoo Fil. 4: 6-7: "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Ja Jumalan rauha,
joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa."

Tänä aamuna, 6.8.2009, ilolla Mummi