tiistai 25. elokuuta 2009

Jeesus armon soi

Lähimmäiseni, Jeesuksen luo tuotiin monenlaisia ihmisiä apua saamaan. Kerran ihmiset raahasivat voitonriemuisina Hänen luokseen aviorikoksesta kiinniotettua naista, että Jeesus tuomitsisi hänet. Väki esitteli naisen Jeesukselle sanoen: ”Mooseksen laki sanoo, että tuommoiset on kivitettävä! Mitäs sinä sanot? ” Jeesus kumartui kirjoittamaan maahan ja sanoi: ”Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä”. Sitten hän taas kirjoitti hiekkaan. Kaikki tunsivat piston sydämissään, ja väki häipyi häpeissään pois vähin äänin. Kun Jeesus näki, että kivittäjät olivat menneet pois, Hän sanoi naiselle: ”En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes syntiä tee”.

Nainen sai armon Jeesukselta, mutta kaikki pois menneet syntinsä tunteneet jäivät ilman armahdusta. Tämän tapahtuman voit itse lukea Johanneksen evankeliumin kahdeksannesta luvusta.
Seuraavassa jakeessa Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeässä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus”. Tämän tietää jokainen, jolle Jeesus on synnit anteeksi antanut. Voin vakuuttaa Sinulle, että rikkomuksia ei kannata pantata. Jeesus haluaa, että ne pyydetään anteeksi ihmisiltä ja Jumalalta. Jeesuksen armo tuo ilon ja rauhan sydämeen, elämään tulee valkeus, jonka Jeesus tässä lupaa.

Edelleen voit lukea Jeesuksen sanat niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: ”Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi”. Kuulijat ihmettelivät Jeesuksen puhetta, eiväthän he ole olleet orjia.
Jeesus vastasi: ”Totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Mutta orja ei pysy talossa iäti. Poika pysyy iäti. Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi”.

Me saamme kiittää tänään virren 265 sanoilla ja iloita Jeesuksen pelastustyöstä: ”Jeesus armon soi, voiton meille toi, hän on valkeus, tie, totuus, elämä. Hän vanhurskaus, armo, laupeus, meille nyt on ilmestynyt ylhäältä. Hän koitto on, hän valaisee ja kuolon kahleet katkaisee. Poistaa orjuuden, kuorman syntien. Nyt jo aavistaa me saamme autuuden”.

Tänä aamuna, 25.8.2009, ilolla Mummi