lauantai 1. elokuuta 2009

"Kiittäkää joka tilassa"

Tänä aamuna jalkani on kipeä ja Herra kehoittaa minua kiitämään. Muistan Paavalin kehoituksen: "kiittäkää joka tilassa" ja etsin sen Raamatusta. 1 Tessal. 5:18. "Kiittäkää joka tilassa, sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa."

Se on Jumalan tahto, että tänäänkin kiitän Jumalaa Hänen rakkaudestaan ja Vapahtaja-yhteydestä, vaikka jalkani on kipeytynyt. Jeesus antaa armonsa tänäänkin. Saan sydän vapaana nousta vuoteesta uuteen päivään, jonka Jumala on minulle valmistanut. Se kuuluu tähän elämäni vaiheeseen, että joskus on hartiossa kipu joskus jalassa. Herran tahto on, etten jää sitä suremaan, vaan kiitän siitä, että saan elää ja kävellä, vaikka ontuenkin. Jumala on kanssani tänäkin päivänä. Jätän sairaan jalkani Hänen hoitoonsa ja kiitän! Paavali on kyllä oikeassa. Pääsen vähemmällä kun ymmärrän Jumalan tahdon. Joskus nuorempana, tuo kehoitus kiittämään huonona päivänä, ärsytti kovasti.

Tässä luvussa Paavali puhuu enmmänkin Jumalan tahdosta meihin nähden, kirjaan tähän Sinullekin, Lähimmäiseni, hyviä kehoituksen sanoja, jakeet 9-18.

"Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan. Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin. Mutta me pyydämme teitä veljet, antamaan tunnustuksenne niille, jotka tekevät työtä teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajanne Herrassa ja neuvovat teitä, sekä pitämään heitä erinomaisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne.
Me kehoitanne teitä, veljet; nuhdelkaa kurittomia, rohkaiskaa alakuloisia, holhotkaa heikkoja, olkaa pitkämieliset kaikkia kohtaan. Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisillenne ja kaikille. Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiitäkää joka tilassa, sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa."

Tänä aamuna, 1.8.2009, ilolla Mummi