sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Marian ilmestyspäivä

”Nyt on Herran pyhäpäivä, päivä parahin”, lauloi äitini joskus pyhäaamuna. Eilisestä ehtoollisesta rauhan saaneena nukuin seitsemään! Saimme nauttia seurakuntayhteydestä ja levosta Ilta lähteellä – tilaisuudessa Palosaaren Kirkossa. Kiitos Jumalalle!

Tänään on Marian ilmestyspäivä. Päivä, jolloin Maria sai kuulla, että Jumala on valinnut hänet suureen tehtävään, Vapahtajamme äidiksi. Miltähän tuntui Mariasta, nuoresta Joosefin morsiamesta, kun ”enkeli tuli sisälle hänen luokseen ja sanoi: `Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi !` Enkeli jatkoi puhettaan: `Älä pelkää Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua´.”

Jumalan silmä oli seurannut Mariaa. Hän tiesi, kenet valitsee suureen tehtävään. Maria oli Jumalaa pelkääväinen tyttö, joka oli kypsä Jeesuksen äidiksi, sen todistaa hänen kiitosvirtensä, jonka voit lukea Luukkaan evankeliumin ensimmäisestä luvusta, niin kuin tuon enkelin ilmoituksenkin. Maria aloittaa kiitosvirtensä näin: ”Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa. Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi, sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja. Hänen nimensä on pyhä polvesta polveen hän osoittaa laupeutensa niille, jotka häntä pelkäävät. Hänen kätensä on tehnyt mahtavia tekoja, hän on lyönyt hajalle ne, joilla on ylpeät ajatukset sydämessään. Hän on syössyt vallanpitäjät istuimiltaan ja korottanut alhaiset. Nälkäiset hän on ruokkinut runsain määrin, mutta rikkaat hän on lähettänyt tyhjin käsin pois.” Tänään kiitetään Mariasta!

Tänä aamuna, 21.3.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi,olen kiitollinen sinulle,nyt Kata sai mummin.Minun ja mieheni äiti ovat kuolleet,
joten mummeja ei ollut.
Maria nuori Jumalaa pelkääväinen tyttö oli saanut armon Jumalan silmissä.
Marian kiitosvirsi on kaunis,sitä lukee riemulla.
Meidän Vapahtajamme äiti.
Kiitos Isä Mariasta,kiitos Isä tästä uudesta armon päivästä,Jeesuksen nimessä!
Siunausta!

mummi kirjoitti...

Kirsti, Jani yllätti minut. Hänkin haluaa minut mummikseen! iloitsen sitä, että joka aamu saan jättää perheesi kaikkineen Hyvän Paimenen hoitoon. Hän kaitsee koko perhettäsi, kun me yhdessä jätämme kaiken Isän käteen.
Oli paljon kauniita kuvia Sinun perheestäsi. Niitä oli kiva katsella. Kunpa oppisin heidät kaikki nimeltä. Siunausta Teille kaikille! Mummi